adev.ro informeaza: Ilie Nastase, dezlantuit: Iliescu e cel mai vinovat! Romania e acaparata de fostii securisti. E furata pe bucati!
La fel ca acum 40 de ani, cand pe teren alterna lobul cu slice-ul, Ilie Nastase, capitanul-nejucator al echipei de Fed Cup, e imprevizibil si atunci cand vorbeste. Intr-un interviu acordat Weekend Adevarul, fostul mare tenismen a povestit culisele campaniei electorale din vara anului 1996, cand a pierdut alegerile pentru Primaria Capitalei, in favoarea lui Victor Ciorbea.
- De ce ati intrat in politica, in 1996?
- Nu am intrat in politica. Am venit sa candidez la primaria Bucurestiului in '96. Nu am fost in niciun partid, am fost independent. Cum am ajuns la asta? Eram la Mircea Geoana, la Washington - el era pe atunci ambasadorul nostru in America, iar eu eram nasul lu' aia mica a lui. La o receptie m-am intalnit cu Adrian Nastase. El mi-a propus: Hai, domn'e, nu vrei sa te intorci in Romania? Nu vrei sa candidezi?. Mi-am facut o echipa de campanie cu Dan Fischer, cu Cristi Burci, cu Sorin Oprescu, Dan Ghibernea. Si asa am ajuns sa candidez. V-a placut in campanie? Nu. M-au dus pe la fabrici, prin piete, arunca lumea cu varza dupa mine. Trebuia sa le mai promit si niste lucruri, si mie nu imi place sa promit.
- Ce ati fi facut cu Bucurestiul, daca reuseati in alegeri?
- Am vrut doar sa fac curatenie, atat. Nu aveam experienta de primar. Bine, ca nici Ciorbea nu avea. El a promis ca in 200 de zile face Bucurestiul ca Parisul.
- De ce credeti ca ati pierdut alegerile?
- Pentru ca am declarat la un moment dat: Pe mine nu ma indoaie nici Iliescu. Si de atunci nu am mai fost sustinut. Au fost si alegerile prezidentiale tot in 1996 si l-au sustinut toti pe Iliescu. Hrebenciuc m-a abandonat. Eu mi-am platit singur afisele. Acum nu as mai candida.
- Cum vedeti Romania acum?
- Nu imi place pentru ca e acaparata de fostii securisti. E furata pe bucati. In astia 20 de ani fiecare a luat ce a putut.
- O sa se supere domnul Tiriac pe dumneavoastra, ca el e cel mai mare magnat al tarii.
- Sa se supere! Pai, sa stiti ca si el a avut relatii cu securistii, ca altfel nu putea sa faca afacerile pe care le-a facut. Securistii au furat tara si Iliescu e cel mai vinovat de chestia asta! Acum vad Romania foarte rau. Sa stiti ca oamenii simpli nu mai au nicio sansa, daca n-au avut relatii cu securistii, nu au putut face nimic.
- Dumneavoastra mergeti sa votati?
- Nu. Si indemn si lumea sa nu se mai duca la vot.

Sursa: adev.ro