Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul celor mai mari competitii de alergare stradala din Romania omologate international, a sustinut recent o conferinta de presa pentru a anunta calendarul evenimentelor si planurile pentru anul 2017.
Au luat cuvantul Marius Alexandru Dunca, Ministrul Tineretului si Sportului, Tomnița Florescu, Viceprimar al Municipiului Bucuresti, Franz Weiler, Presedinte Director General UNIQA Asigurari, Iliana Stanculet, Corporate Brand Manager, OMV Petrom, Corina Vasile, Director Comunicare Raiffeisen Bank, Mirela Burlacu, PR& Marketing Manager, Hilton Athenee Palace, Daniel Mischie, CEO City Grill, Laura Badea, Director Academia Olimpica Romana, Nicolae Curta, Secretar General, Federația Romana de Atletism, alaturi de Paolo Ottone, Director Curse Bucharest RUNNING CLUB, Valeria Racila van Groningen, Presedintele Bucharest RUNNING CLUB si Oana Nastase, Director Bucharest RUNNING CLUB.
Calendarul Bucharest Running Club pentru anul acesta este: 2 aprilie UNIQA Asigurari Bucharest 10K&FAMILY RUN, 13-14 mai OMV PETROM Bucharest HALF MARATHON si 7-8 octombrie Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON.
Romania si romanii au nevoie de modele de urmat, au nevoie sa creada in sansa lor, au nevoie de campioni. Sportul este cel care ne-a dat speranta, cel care a transformat in realitate dorinta de glorie a fiecarui roman. Pentru ca sportul ne demonstreaza ca prin munca si perseverenta putem fi mai buni decat oricine din lume, acesta trebuie incurajat, sprijinit si promovat. Pentru a implementa un stil de viata sanatos si a atrage cat mai multi romani catre miscare, trebuie sa incurajam sportul de masa. Parteneriatul de 10 ani dintre MTS si ABRC este un exemplu de buna practica care atrage din ce in ce mai multi adepti in fiecare an.
Imi doresc sa implicam cat mai multe institutii in competitiile de alergare stradala, drept pentru care am stabilit cu reprezentantii ABRC sa initiem o serie de parteneriate cu ministerele. Pentru a incuraja cat mai multi romani sa participe la astfel de curse imi doresc sa atragem si atleti de elita pentru ediția a 10-a a Maratonului Bucuresti, precum si organizarea unor competitii asemanatoare in intreaga tara.
Miscarea, adrenalina, spiritul de competiție, dar si fair-play-ul ne pot schimba in mod pozitiv stilul de viata, de aceea recomand tuturor sa se implice in activitati sportive, a declarat Marius Alexandru Dunca, Ministrul Tineretului si Sportului.
Din acest an, cea mai noua provocare al BRC-UNIQA Asigurari Bucharest 10K&FAMILY RUN este inscris si acreditat in calendarul international al AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor si Semimaratoanelor).
Potrivit celor mai recente statistici, una din patru persoane sufera, in Romania, de cel puțin o boala cronica sau de o problema de sanatate de lunga durata. Mai mult, doar 9,2% din populatie desfasoara activitati sportive in timpul liber, in mod obisnuit. UNIQA Asigurari considera ca preventia trebuie sa fie nu doar o strategie personala, ci una nationala.
In acest context, parteneriatul cu ABRC este extrem de important pentru noi, iar UNIQA Asigurari Bucharest 10k&FAMILY RUN confirma implicarea noastra in activitatile de preventie. Va asteptam, pe 2 aprilie, sa alergam cu totii pentru sanatate!, a declarat Franz Weiler, Presedinte Director General, UNIQA Asigurari.​
UNIQA Asigurari Bucharest 10k& FAMILY RUN imbina performanta " 10 kilometri cursa acreditata si inclusa in calendarele internationale " cu distractia in familie, prin Cursa Familiilor City Grill, la care familiile - copiii, parinti, bunici, frati, surori, cumnati, veri si nepoti " sunt invitate sa parcurga 3,9 km inn jurul Palatului Parlamentului, urmate de Cursa Adolescentilor, Cursa Copiilor si Cursa Bebelusilor.
In paralel toti participanții sunt invitati in Piața Constitutiei la activitati sportive si distractive.
Ambasadorii UNIQA Asigurari Bucharest 10k& Family Run care vor fi in 2 aprilie din Piata Constitutiei alaturi de familiile lor sunt: Elisabeta Lipa, Monica Rosu, campioana olimpica, realizatorii radio-TV Eli Roman (Realitatea TV), Florentina Opris (Kanal D), Claudiu Lucaci (TVR), Irina Pacurariu (TVR), Mihai Radulescu (TVR) Liana Stanciu (TVR), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro), Radu Restivan, blogger sportiv.
La edițiile din 2017 ale OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON si Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON va fi imbinata in continuare performanta cu sportul de masa: Federatia Romana de Atletism isi va desfasura campionatele nationale de semimaraton si maraton iar atletii profesionisti romani si internationali vor alerga alaturi de cei peste 30.000 de alergatori amatori din 70 de tari.
OMV Petrom este un promotor al sportului si prin strategia noastra de sponsorizare, sustinem atat sportul de performanta, cat si sportul amator sau de masa. OMV Petrom este pentru al saselea an consecutiv sponsorul principal al Semi Maratonului Bucuresti. Suntem partener al evenimentului inca de la prima editie.
Acest lucru ne onoreaza si ne motiveaza sa crestem numarul alergatorilor de la an la an, mai ales din randul colegilor nostri, a declarat Iliana Stanculet, Corporate Brand Manager, OMV Petrom.
In 2008 am decis sa fim printre primele companii din Romania care investeau in sportul de masa si in crearea unui concept nou ce imbina activitatile sportive, socializarea si voia buna, toate sub umbrela Maratonului Bucuresti Raiffeisen Bank. Suntem bucurosi ca am determinat, impreuna cu partenerii nostri, aparitia unui fenomen al competitiilor sportive pentru publicul larg care astazi inseamna evenimente in aproape fiecare luna din an, oameni mai activi si mai sanatosi si comunitati mai implicate. 2017 este pentru noi un motiv dublu de sarbatoare - se implinesc 10 ani de Maratonul Bucuresti si 20 de ani de prezenta a Raiffeisen Bank pe piata de servicii financiare din Romania.
In acest context multumim tuturor pentru implicare si pentru dorinta de a inspira cat mai multi romani pentru un stil de viata mai sanatos, a declarat Corina Vasile - Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.
Suntem incantati sa continuam partenariatul cu Bucharest Running Club si sa fim hotelul oficial al maratoanelor si in acest an aniversar. Am vazut, an de an, o evolutie spectaculoasa a curselor si o implicare activa din partea tuturor celor care sustin un stil de viata sanatos si practici prietenoase cu mediul inconjurator. Ca partener al acestor evenimente, Athenee Palace Hilton incurajeaza turismul sportiv si promoveaza Bucurestiul ca destinatie touristica, prin crearea unui pachet special ce include cazare si inregistrarea la maratoane; in plus, sustinem participantii la curse prin programul Meet with Purpose, prin crearea unor meniuri usoare, sanatoase, cu aport de energie (mindful eating) si prin incurajarea imbinarii intalnirilor cu exercitiile fizice pentru dezmortire si relaxare (mindful being), a declarat Mirela Burlacu, PR &Marketing Manager, Hilton Athenee Palace.
Anul acesta vom sarbatori 10 ani de cand Bucharest RUNNING CLUB premier events promoveaza stilul de viata activ sub orice forma-amator si de elita, dezvoltarea turismului sportiv, precum si sustinerea voluntariatului in sport. Suntem mandri de comunitatea de alergatori pe care am dezvoltat-o, ne bucura ca entuziasmul pentru evenimentele BRC creste de la an la an, prin alinierea la start a alergatorilor de toate varstele-fie ca sunt amatori, de elita, copii sau chiar bebelusi, a declarat Valeria Racila van Groningen, Presedinta Bucharest RUNNING CLUB.
Dezvoltarea sportului de masa impletit cu sportul de performanta si cu turismul sportiv in Romania au o semnificatie simbolica si reflecta interesul autoritatilor pentru aceste elemente de civilizatie si de evolutie sociala.
Bucharest RUNNING CLUB multumeste Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, autoritatilor din subordinea Primariei, Centrul de Proiecte Educaționale si Sportive, cat si Ministerului Tineretului si Sportului, Federatiei Romane de Atletism, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman pentru sprijinul constant si implicarea in vederea bunei desfasurari a evenimentelor internationale de alergare stradala de masa care sunt o sarbatoare a orasului, o carte de vizita a tarii.