Digi 24 informeaza: JO 2016. Tara care a castigat cele mai multe medalii in primele trei zile la Rio
Romania nu a castigat inca nicio medalie la Jocurile Olimpicede la Rio de Janeiro.
Delegatia SUA a cucerit 19 medalii pana acum (cele mai multe), dintre care 5 de aur, 7 de argint si 7 de bronz, fiind urmata de China cu 13 medalii. Japonia si Rusia au cate 10 medalii, iar Italia se situeaza pe locul al cincilea cu 9 medalii.In topul medaliilor de aur, tot SUA se afla pe primul loc cu 5, China pe al doilea cu 4 medalii, Australia cu 4 si Italia cu 3 medalii de aur.Sportivul cu cele mai multe medalii la JO 2016, pana acum, este o femeie din Ungaria, Hosszu Katinka, ea obtinand pana acum doua medalii de aur la inot. Ledecky Kathleen, din SUA, a obtinut tot doua medalii, insa una de aur si alta de argint, la fel a castigat si Sun Yang, care reprezinta China, la inot.Romania nu a castigat inca nicio medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

xxx

Pe Facebook a aparut recent un comentariu pe tema Olimiadei si a sportului, scris de Constantin Gheorghe, pe care il puteti citi in continuare:
Cred ca apogeul spectacolului sportiv numit olimpiada a fost la Beijing, in 2008. Dupa care a inceput declinul. Lucrurile se vor degrada rapid. Sportul incepe sa-si piarda importanta pe care a avut-o, cel putin de la sfarsitul secolului XIX, in viata natiunilor. A fost nationalism cu alte mijloace. Acum, ca nationalismul este cah, se duce si sportul, ca expresie a identitatii nationale. Pe de alta parte costurile Olimpiadelor au devenit prohibitive, iar bazele sportive construite cu aceasta ocazie sunt neutilizate dupa jocuri, dintr-un motiv simplu: nu se mai face sport de masa! Si chiar daca s-ar face, cine poate suporta costurile intretinerii unui stadion de atletism de 100.000 de locuri, unde se desfasoara, o data pe an, campionatul satesc de oina, cu 20 de spectatori? Stiu, imi veti da exemplu fotbalul, unde sunt stadioane pline. Or fi, dar sunt putine, si nu tocmai pline nici ele. Or mai fi si unele mari turnee de tenis, dar la fel: mai multi spectatori doar la semifinale si finale. Pentru ca nici publicul pentru sport nu mai e ce-a fost. Tot mai putini se identifica, asa cum o faceau inainte, cu un sportiv sau altul. Cati dintre romani mai merg la fotbal? Cati la atletism? Cati la gimnastica? Pentru noi, romanii, despartirea de sport nu e dureroasa. E aproape fireasca, fara tragedii. Pentru altii despartirea e mai grea. Dar va avea lor, vor sau nu. Vor ramane ruinele unor constructii faraonice, greu de explicat generatiilor pentru care sport inseamna sa dai clickuri cu mausul sau bobarnace ecranului tactil.