EURO 2016: Romania si Elvetia au sanse egale la victorie, considera selectionerul Anghel Iordanescu
Anghel Iordanescu se gandeste sa pastreze nucleul echipei care a impresionat in debutul EURO 2016, la meciul cu Franta. Astfel, doar Torje ar putea sa intre in primul 11 pentru partida cu elvetienii
Partida va fi televizata in Romania, de la ora 19:00, de ProTV si de DolceSport. Meciul va fi live blog pe ProSport
Echipe probabile:
Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, D. Grigore, Rat (S. Filip) - Pintilii, Hoban - Torje, N. Stanciu, B. Stancu - Keseru
Elvetia: Sommer - Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez, Behrami, Dzemaili, G. Xhaka, Shaqiri, Seferovic, Mehmedi
Romania va juca azi, de la ora 19:00, cel de-al doilea meci din Grupa A la Campionatul European de fotbal din Franta. Selectionata pregatita de Anghel Iordanescu va juca pe Parc des Princes din Paris, contra Elvetiei. Adversara noastra se prezinta la meci din postura de invingatoare in prima etapa din faza grupelor, elevii lui Vladimir Petkovic invingand Albania cu 1-0. Dupa jocul bun contra Frantei, nationala tarii noastre are nevoie de o victorie, iar in acest moment Anghel Iordanescu are de rezolvat trei dileme in pregatirea tactica a partidei.
Selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Anghel Iordanescu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la stadionul Parc des Princes din Paris, ca atat Romania, cat si Elvetia pot castiga meciul programat miercuri la EURO 2016.
- Trebuie sa fim realisti, este un meci pe care ambele echipe il pot castiga. Din cei 23 de jucatori din lotul Elvetiei, 18 joaca in campionate puternice, in Germania, Anglia, Franta, Italia. Este o echipa cu mare experienta, iar din 2004 a participat la toate turneele finale majore si sunt convins ca va fi un meci dificil, a declarat Iordanescu.
- Avem viitorul in fata, totul depinde de nationala si sper ca baietii sa repete jocul bun cu Franta, pentru ca obiectivul FRF este iesirea din grupe, a subliniat selectionerul.
- Dupa meciul cu Franta, am avut mult de lucru cu refacerea fizica si mentala a jucatorilor. Speram sa vedem in meciul de maine ca am reusit. Am facut o partida buna cu Franta, cu momente foarte bune, dar si cu momente mai putin bune. In startul celor doua reprize ne-am creat oportunitati, dar a trebuit sa recunoastem ca Franta a castigat, a mai spus Iordanescu.
- Am revazut meciul cu Franta de trei ori, noaptea tarziu, dimineata si a doua zi la pranz. Un antrenor gaseste mereu ce sa-si reproseze, dar asta va ramane pentru mine, a marturisit Iordanescu.
- Trebuie sa fim concentrati, pentru ca ne asteapta un meci cu o echipa valoroasa, va fi un meci extrem de dificil, a intarit selectionerul.
Iordanescu s-a referit si la faptul ca Romania, echipa cu cea mai buna aparare din preliminarii (doar doua goluri incasate), a primit destul de multe goluri in ultimele partide:
- Am primit doua goluri in preliminarii, dar am luat patru cu Ucraina, unul cu Georgia, doua cu Franta. Suntem preocupati, dar ne-am bucurat, totusi, ca am marcat trei goluri cu Ucraina, cinci cu Georgia, echipa care a invins Spania (1-0), si un gol cu Franta. Sa speram ca nu vom mai primi gol miercuri, dar vom reusi sa marcam.
Anghel Iordanescu a rememorat meciul cu Elvetia de la Cupa Mondiala din SUA, in 1994, pierdut de tricolori cu 1-4.
- Veneam dupa o partida cu Columbia, castigata cu scorul de 3-1, si sincer am intrat un pic infumurati pe teren, dar am amintirea ca am legat o prietenie cu antrenorul Elvetiei de atunci, Roy Hodgson, actualul selectioner al Angliei, a spus Iordanescu.
Selectionerul a comentat si evolutia lui Bogdan Stancu in meciul cu Franta:
- Ne-am bucurat ca a marcat cu Franta, ne-a parut rau ca a ratat doua ocazii mari, dar oricine poate rata.
Iordanescu a dezmintit ca ar exista neintelegeri intre staff si jucatori sau intre el si alti membri ai staff-ului tehnic:
- Atmosfera este foarte buna in lot, atat intre jucatori si staff-ul tehnic, cat si intre antrenorii echipei nationale.
Totodata, Iordanescu a negat un incident in care ar fi fost implicat Denis Alibec:
- Ar fi fost foarte greu sa stiu ce a facut, pentru ca urmaream meciul cu Franta. Niciun secund nu mi-a spus ca ar fi fost la cabina sau ca ar fi fumat.
- Am deja primul 11 conturat si, in functie si de antrenamentul oficial, in noaptea asta vom lua si decizia finala. Un antrenor trebuie sa prinda cea mai buna inspiratie pentru a alinia cea mai buna echipa, a conchis Iordanescu.
Elvetia vine dupa ce a invins Albania cu scorul de 1-0, in primul sau meci din Grupa A la EURO 2016, in timp ce Romania a pierdut in fata echipei gazda, Franta, cu 1-2.
Romania va intalni echipa Elvetiei in al doilea sau meci din Grupa A, miercuri, de la ora 19,00 (ora Romaniei), pe stadionul Parc des Princes din Paris.
Partida se va disputa la Paris, pe stadionul Parc des Princes care are o capacitate de 47.294 de locuri. Potrivit estimarilor facute din momentul vanzarii biletelor, la joc vor fi aproximativ 10.000 de suporteri romani. Meciul va fi arbitrat de rusul Sergei Karasev, ajutat la linii de Nikolai Golubev si de Tikhon Kalugin. Bookmakerii vad Elvetia favorita in jocul de miercuri seara. Unibet ofera cota 2.40 pentru o victorie a fotbalistilor antrenati de Vladimir Petkovic, in timp ce romanii au 3.38. Potrivit winmasters, Bodgan Stancu este romanul cu cele mai mari sanse sa inscrie, cota 3.35, urmat de Keseru cu 3.45. Analistii efortuna.ro cred ca 1-1 este cel mai probabil scor, cota 6.00, urmat de 0-0 la cota 6.50.

Surse: AGERPRES, PROSPORT