obiectiv-online.ro: FRH, ingerul pazitor al echipei Dinamo? (Autoare: Rodica Zaharia)
Miercuri, 3 februarie 2016, are loc in Sala Polivalenta Dinamo, meciul de handbal dintre Dinamo Bucuresti si AHC Dunarea Calarasi. Ciudat este faptul ca Federatia Romana de Handbal a dat unda verde acestui meci intr-o sala care nu are avizul necesar de la pompieri, mai precis sala cu pricina este in aceeasi situatia in care s-a aflat si Sala Polivalenta din municipiul Calarasi, la finele anului trecut. Evident, meciul se va juca fara spectatori, din motive de securitate, asta pentru ca, asa cum am mai spus, sala nu corespunde din punct de vedere a normelor PSI privind instalatia de evacuare a fumului in cazul unui incendiu, dar asta nu este un impediment ca sa nu respecti legea.
Prin urmare este evidenta sustinerea clara a FRH-ului fata de Dinamo Bucuresti, dar ciudata este neimplicarea autoritatilor fata de aceste actiuni, vadit in favoarea echipei bucurestene.
A uitat Federatia de meciurile pe care le-a avut Dunarea la Constanta datorate unei cauze perfect identice? Se pare ca da. Dar cine e AHC sa se puna cu marele Dinamo? Stapanul inelelor, Federatia Romana de Handbal, se pare ca nu are mama, nu are tata si asta o dovedeste clar, miercuri.
Ion Ichim, managerul echipei calarasene, a declarat pentru OBIECTIV ca situatia existenta cu privire la meciul de miercuri nu este in regula, mai ales ca nu isi asuma nimeni responsibilitatea daca se intampla ceva.
- Faptul ca li se permite asa ceva nu este in regula. Daca se intampla ceva..cine isi asuma responsabilitatea, organizarea in sine este un pericol. Si Steaua are aceeasi problema si joaca la Chajna. Eu cred ca problema celor de la Dinamo este ca la meci le vin 100 - 200 de spectatori, iar galeria noastra poate pune presiune pe meci. Mai pot sa va spun ca AHC a facut o sesizare oficiala la Federatia Romana de Handbal, dar si la ISU Bucuresti, dar nu ni s-a dat nici un raspuns. Stiu ca cei de la Dinamo au mai jucat un meci in sala neavizata si mai au o amenda de 5000 de lei, dar nu stiu ce vor face si dupa acest meci. AHC poate contesta meciul dupa desfasurare, dar asta nu este o solutie, a precizat Ichim.