mariustuca.ro: Ora de Pilates la Shape Art Pilates /Autoare: Magda Marincovici
Shape Art Pilates este primul studio din Romania care ofera o gama completa de sesiuni personalizate Pilates, cu 6 instructori de exceptie si cu echipamente unic Reformer, produse de Balanced Body din SUA, cel mai mare producator la ora actuala.

Sase instructori speciali
La Shape Art Pilates este o echipa de instructori profesionisti. Fiecare membru al acestei echipe are o carte de vizita care vorbeste de la sine: Alina Buzu, licentiata in educatie fizica si sport, instructor de fitness si aerobic; Andrei Isapas, licentiat in educatie fizica si sport, detinator al mai multor certificate in domeniu pentru echipamentele speciale reformer; Marius Neda, licentiat al Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport; Mihai Baraitaru, licentiat al Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport; Razvan Ciobanu, absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, specializat in atletism, fost antrenor de atletism si sportiv de performanta in aruncarea cu discul; Ruxandra Costov, jucatoare de tenis, cu turnee castigate in tara si in Spania, in prezent instructor de tenis.
- Comparativ cu alte studiouri de masaj si spa, avem cel mai mare numar de instructori, toti cu certificate profesionale. La noi, ora de Pilates este numai client-instructor, pe baza de programare, ceea ce reduce la zero riscul accidentelor, al efortului fizic excesiv, dar mareste considerabil numarul beneficiilor. In prealabil, are loc o discutie intre client si instructor. Clientul are posibilitatea de a se informa, de a stabili daca ii place, daca este compatibil cu instructorul, sa-l informeze pe acesta cu privire la unele probleme de sanatate (interventii chirurgicale la genunchi, probleme la nivelul coloanei vertebrale). In aceste cazuri se pune accentul pe un program de recuperare. La noi, pot veni si persoane care au indicatie din partea medicului specialist, avand in vedere ca Pilates urmareste miscarea naturala a corpului. Noi nu lucram cu greutati, ci cu aparate speciale care vizeaza miscarea fireasca a corpului, benefice in cazul recuperarii fizice. Programul de Pilates este personalizat, in functie de fiecare persoana in parte. Daca este necesar, apelam si la un fizioterapeut , ne explica Alexandra Ionescu, una din proprietarii Shape Art Pilates.
Intre 20% si 30% dintre clientii acestui studio vin pentru recuperare. Dar majoritatea sunt persoane interesate sa-si conserve si sa-si amelioreze conditia fizica. Aproape 70% dintre persoanele care fac Pilates aici sunt intre 27 si 45 de ani, preponderent femei. Dar sunt si fetite intre 12 si 14 ani, care vin impreuna cu mamele lor, femei tinere, active profesional, dar si persoane in varsta, interesate de mentinerea conditiei fizice.
Un program special este conceput pentru femeile insarcinate, incepand din trimestrul al doilea de sarcina. Scopul principal este pregatirea pentru travaliu si pentru o nastere mai usoara. Si post-partum, metoda Pilates este indicta pentru revenirea dupa nastere.

Pilates. Masaj. Sauna
Cei sase instructori aplica sistemul de exercitii fizice conceput si promovat la inceputul secolului trecut Joseph Pilates in Germania. Programul se axeaza pe musculatura posturala care ajuta la pastrarea unei pozitii echilibrate a corpului, esentiala in asigurarea suportului coloanei vertebrale. Ei te invata, prin exercitiile Pilates executate la aparate performante, constientizarea respiratiei, a pozitiei coloanei, intarirea musculaturii. Rezultatele sunt uimitoare: un corp flexibil, armonios, cu o postura corecta, gratioasa, alungit, tonifiat, cu abdomen plat si coapse suple. Instructorii te ajuta,astfel, sa descoperi secretul Pilates: exercitii placute, neistovitoare, cu actiune pe grupe de muschi, in asa fel incat, in timp, sa dobandesti postura corecta si aceasta sa fie ceva firesc. Ei spun ca Pilates este, de fapt, sportul care te ajuta sa fii vertical. Si in gandire, si in postura. Nu intamplator in Statele Unite, pilates este un stil de viata. De la 1,7 milioane in 2006, in doar sase ani, peste 10,6 milioane de americani fac Pilates.
La Shape Art Pilates, ai posibilitatea de a profita si de beneficiile masajului Fie ca este masaj de relaxare, cu bete de bambus, anti-celulitic, reflexoterapie, terapeutic, rezultatele sunt uimitoare: calmarea sistemului nervos, tonifierea musculaturii, stimularea sistemului limfatic, detoxifierea organismului, eliminarea celulitei, imbuntatirea circulatiei sanguine, modelarea armonioasa a corpului.
Sauna de la Shape Art Pilates consolideaza si completeaza efectele benefice ale exercitiilor Pilates si masajului. Sauna uscata contribuie la accelerarea metabolismului si pierderea in greutate, dar si la eliminarea toxinelor.

Oferta
Am intrebat-o pe Alexandra cum a reusit in acesta zona de bussiness, care pare destul de aglomerata. Si raspuns ei a fost simplu, dar categoric. Oferta. Instructori bine pregatiti. Sesiuni de exercitii individuale cu instructor. Aparate unicat. Sauna gratuita. Ora demo gratuita. Adaptarea ofertei la cererea clientului. Daca el vrea Pilates la 7 dimineata sau la 11 noaptea, nu-i nici o problema. Pentru Alexandra, cea mai buna reclama este clientul multumit, care duce vorba mai departe si ii aduce pe altii: prieteni, colegi de serviciu, rude… Si celor care ne aduc alti clienti le oferim unele servicii gratis, ca recompensa .
Alexandra este o tanara, consultat in management la o firma germana, ca si prietenul ei. Are locuinta si job-ul in zona de nord a Bucurestiului. A descoperit acest studio pe cand era foarte mic, intr-o camaruta la parterul unui bloc. Dar mi-am dat seama ca are potential, spune Alexandra. Impreuna cu prietenul meu si cu inca un partener, actual instructor de Pilates, l-am cumparat. Apoi, l-am extins, l-am dotat, l-am amenajat, in asa fel incat sa ne diferentiem de celelalte”.
Si asa cum a inceput, este sigur ca Alexandra nu se opreste aici. Are in plan sa se extinda in Cluj, Timisoara, Constanta.