De ce fanii civilizati din Romania nu mai vin la stadion (2)
(Continuare)
2. Cum s-ar descurca Bear Grylls intr-un WC din Liga 1
prosport.ro/11 cauze pentru care fanii civilizati din Romania nu mai vin la stadion. Stucan descrie bizonul care populeaza tribunele: nesimtit, speculant, obscen, bataus, mizerabil, nepasator, bisnitar

OZN-ul e in fata ta si tu nu stii cum sa fii mai repede rapit de extraterestrii pentru a-ti putea face nevoile in interior. Stiti, probabil, toaletele publice cu afisaj, demne de Star Trek, pe care le vezi uneori pe strazile din Bucuresti si pentru care -cu siguranta, nu stiai - primaria a semnat un contract de 80 de milioane de lei pe 4 ani. Cand ti-e lumea mai draga, butonul OZN-ului care se dezinfecteaza singur dupa fiecare folosire iti arata inutilizabil. Ei bine, imperfectiunea aceasta demna de o lume civilizata nu are nicio treaba cu situatia de pe stadioanele din Romania. Acum un an, in Ghencea, suporterii de la tribuna I aveau la dispozitie doua gherete verzi, numite pretentios toalete ecologice, din care se scurgeau felurite lichide, fara a mai vorbi despre mirosul intepator. Cum nimeni nu a inventat in Romania gherete magice, din care urina si fecalele se recicleaza singure, cineva trebuia sa asigure curatenia pentru ca simpla deschidere a usii sa nu-ti aduca la pachet si o hepatita. Acel cineva trebuie, insa, platit, dar de ce ar investi investitorul George Becali in bunastarea fanilor? Pentru a nu mai exista problema toaletelor, e mai bine ca ei sa ramana acasa!
Situatia se repeta intr-o buna masura pe stadionul care a costat peste 230 de milioane de euro, mandria suporterilor romani. In zilele de meci, accesul la baile de pe situate pe exteriorul inelelor de la National Arena reprezinta un subiect bun pentru un episod din serialul de supravietuire al lui Bear Grylls. Cum s-ar fi descurcat fostul membru in trupele speciale britanice cand ar fi intrat pana aproape de glezne in lichidul indoielnic scurs din WC-urile care se infunda din cand in cand? Probabil ca nici scenaristii britanici ai emisiunii nu au solutie pentru asezatul pe gura mizerabila si bolborosinda a vasului de toaleta.
La Giurgiu, Andrei Craitoiu de la Gazeta a descoperit, socat, ca toaletele sunt curate. Chiar si un bizon care vrea sa se suie cu pantofii plini de noroi pe capacul vasului ezita inainte de a face asta atunci cand are in fata o toaleta civilizata. Curatenia il inhiba. Situatia de pe stadionul Marin Anastasovici - apropo, cine a fost Marin Anastasovici? - e o gura de aer proaspat intr-o Liga 1 care se framanta de grija licentei Pro a lui Radoi, in timp ce fotbalul miroase a urina scapata pe alaturi. Vezi, domnule, antrenorul Stelei nu are licenta. Nimeni nu se intreaba insa cum de au primit licenta unele cluburi care le permit unor gorile din tribuna sa manjeasca suporterii civilizati cu fecalele din toalete, trimitandu-i intr-un final inevitabil in fata televizoarelor.
Cum se poate schimba
Observatorii Ligii Profesioniste de Fotbal si, in special, fostii colegi de generatie de-ai presedintelui Gino Iorgulescu ar trebui sa aiba misiunea ca meciurile sa nu inceapa daca WC-urile in care-si fac nevoile suporterii obisnuiti - nu vorbim de cele de la sectoarele VIP - nu arata civilizat. Sa le dea cluburilor si suporterilor lor cartonasul maro. In aceeasi masura, ProSport le garanteaza fanilor care vor sa schimbe ceva publicarea pe www.prosport.ro a pozelor si filmuletelor cu toalete infecte, postate pe retelele de socializare alaturi de hastagul #niciunbizonpestadion

(Va urma)