proalba.ro: Miscarea inseamna viata, sportul inseamna sanatate!
Motto: Nimic nu il epuizeaza si nu il ruineaza mai mult pe om decat inactivitatea fizica permanenta. (Aristotel)

Ce, sau cat ne-am face fara sport?

Curele de slabire sunt la mare moda. De ce? Simplu, pentru ca rata obezitatii este in plina crestere! Desi e mai simplu sa prevenim, multi ajung sa se trateze atunci cand este prea tarziu. Important este ca ajung totusi sa constientizeze si ca trebuie sa ia masuri. Cautam in mancare placerea sau recompensa. Dar uitam sa corelam consumul de mancare cu arderile prin miscare, sport si efort sustinut. ATENTIE: suntem exemplul copiilor nostri. Grasule! si Graso! te urmaresc toata viata. Nu ca am fi avut nevoie de o confirmare stiintifica, dar cercetatorii atrag atentia ca jignirile pe care le primesc copiii le afecteaza increderea in sine. In special acelea pe teme de greutate. Distrug modul in care copiii isi percep corpul si duc la alte probleme. Emotionale si de sanatate.

Sportul te face mai fericit!

Nu, nu este o utopie, ci doar o consecinta a eliberarii unor hormoni responsabili cu starea de bine. Miscarea este buna nu doar pentru sanatatea fizica, ci si pentru cea mintala. Una dintre consecintele efortului fizic prelungit este oprirea, cel putin provizorie, a fluxului angoaselor si grijilor tale. Dupa 30 de minute de sport, apar gandurile pozitive, chiar creative. Este vorba de efectul de buna dispozitie, care modifica circulatia sangelui, cu ajutorul hormonilor care stimuleaza psihicul. Efortul duce la secretia de endorfine, iar orice activitate fizica stimuleaza dopamina, acest neuro-transmitator esential al actiunii si al placerii. Este adevaratul efect antidepresiv al exercitiului, cu efect mai durabil decat al endorfinelor. Dupa asta, grijile tot acolo raman, numai ca le vezi in alt mod, ai luat distanta. Sa invingem sedentarismul traditional, sa ne convingem ca, oricat ar fi de drastice dietele, corpului ii trebuie miscare. Iar sportul modeleaza nu doar muschii, ci si spiritul si starea de buna dispozitie. Apoi, dieta de zi cu zi trebuie sa se adreseze sanatatii si nu slabirii, pentru ca avem nevoie, traind intr-un mediu de stres si poluare, de antioxidanti, fibre, calciu, amnoacizi.

Tu, cand ai fost ultima data la sala?

Miscarea fizica este cea care ne ajuta sa ne tonifiem corpul, sa fim mai energici sau chiar sa ne imbunatatim starea de sanatate. Exercitii fizice usoare, antrenamente intense sau tehnici noi, care implica atat corpul, cat si mintea, toate formele de sport sunt binevenite atunci cand constientizam cate beneficii ne poate aduce acest stil de viata. Comoditatea e uneori mai puternica decat dorinta de a arata bine, sanatosi, tonici, in forma. De aceea avem nevoie de motivatii puternice pentru a ne mobiliza. Sa ne autocultivam intens rezistenta psihica si fizica. Pentru cea fizica te sprijinim noi, instructorii/antrenorii, oferindu-ti idei si trucuri de MISCARE.