Antena3.ro : Oprescu: Sala polivalenta pentru Campionatele Europene de gimanstica va fi gata in 2016
Sala polivalenta din incinta complexului Lia Manoliu, care va gazdui Campionatele Europene de gimanstica din 2017, va fi finalizata in 2016, da asigurari primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit caruia saptamana viitoare s-ar putea incheia procedura de selectie a constructorului.
- Sper sa terminam, saptamana viitoare, procedura de selectie, care, din cauza contestatiilor, a ajuns sa dureze putin peste 7 luni. Imediat ce va fi desemnat castigatorul, ne vom apuca de treaba. Apoi, asa cum v-am obisnuit - vezi exemplul Arenei Nationale, care a necesitat un ritm rapid de lucru, pentru a putea gazdui Finala UEFA Europa League, angajament asumat de Romania si dus la indeplinire cu succes de Primaria Municipiului Bucuresti -, vom intensifica munca in teren si in 2016 vom finaliza sala polivalenta, a spus Oprescu, citat intr-un comunicat remis Mediafax.
Potrivit edilului, sala va avea toate dotarile necesare pentru desfasurarea unui astfel de campionat in conditii ideale.
- De altfel, asa cum s-a discutat cu federatiile de specialitate, acestea vor lua parte la toate deciziile privind set-up-ul salii si dotarile sportive, a mai spus Sorin Oprescu.
Sala polivalenta ar urma sa aiba o capacitate de 12.000 locuri.
Romania a fost aleasa gazda a CE din 2017 in detrimentul Danemarcei, care si-a depus candidatura prin Odense. Aceasta va fi a doua oara in istorie cand Romania organizeaza CE de gimnastica.