Finlanda - Romania 0-2. Intrarea lui Sanmartean a schimbat fata jocului. "Dubla" Bogdan Stancu!
Romania a castigat al doilea meci consecutiv din deplasare, in aceasta editie a preliminariilor pentru Euro 2016. Cu trei puncte avans fata de locul 3 din grupa, tricolorii privesc calmi spre partidele din iarna.
Sustinuti de un numar important de spectatori, Hoban, Torje ti Pintilii au incercat sa le puna probleme finlandezilor, insa de fiecare data au trimis pe langa. Abia in minutul 34, Tanase a trimis primul sut pe poarta pentru nationala lui Piturca.
Tricolorii au facut diferenta in repriza secunda. Chipciu s-a accidentat, iar Sanmartean i-a luat locul. Intrarea mijlocatului stelist a schimbat fata jocului. Peste doar 5 minute, fotbalistul de 34 de ani a executat cornerul din care Bogdan Stancu a deschis scorul. Tot Sanmartean a provocat eliminarea lui Ring pentru doua galbene, incasate intr-un interval de 4 minute.
Tanase a fost la un pas de 2-0, dar portarul finlandezilor a respins de sub transversala. Scorul final a fost stabilit in minutul 83, tot dupa o pasa a lui Sanmartean, finalizata cu o executie de exceptie de acelasi Bogdan Stancu. Pentru Romania urmeaza examenul cu nord-irlandezii.
Dupa trei etape, Romania are 7 puncte din 9 posibile si este a doua in grupa, dupa Irlanda de Nord. Surpriza grupei s-a impus si in Grecia, cu 2-0, si are punctaj maxim dupa 3 etape.
Pe 14 noiembrie, pe Arena Nationala, va avea loc meciul direct, iar in cazul unei victorii asupra Irlandei de Nord, Romania va urca pe prima pozitie.
Grecia - Insulele Feroe (Pireu)
Ungaria - Finlanda (Budapesta)
Romania - Irlanda de Nord (Bucuresti)