Versuri controversate in noul imn al Nationalei de fotbal
"Hai pe ei, pe mama lor / Ori murim, ori castigam"
Noul imn oficial al echipei nationale, lansat de FRF si compus de trupa Iris contine o serie de versuri controversate.
"Ale, ale, ale, ale, ale / Hai pe ei, pe mama lor / Ale, ale, ale, Hai Romania / Astazi vrem victorie / Ale, ale, ale, Hai Romania, / Ori murim, ori castigam", sunt versurile ultimului refren al imnului Nationalei compus de membrii trupei Iris, la solicitarea FRF. Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii spune ca imnul ar putea genera probleme la meciul Romania-Ungaria din 11 octombrie.
Solistul trupei Iris, Rafael, a afirmat, potrivit Mediafax ca versul a fost introdus ulterior la solicitarea expresa a reprezentantilor suporterilor. " Reprezentantii suporterilor si-au dorit sa fie ceva care sa-i reprezinte, ceva putin iesit din peisaj. Nu e o aluzie la lucruri negative, pur si simplu inseamna ca si pe adversari si pe mamele lor. Pe tot neamul lor. Trebuie sa-i convingem ca noi vom castiga", a declarat Rafael.
"Va asigur ca nu are nicio conotatie politica sau discriminatorie si nici Federatia Romana de Fotbal si nici formatia Iris nu s-ar fi gandit la asa ceva", a declarat Burleanu pe acest subiect. "Pot sa remarc ca am vazut persoane care incearca sa duca in derizoriu acest proiect, incercand sa faca o similitudine intre acest mesaj de forta si nu stiu ce mesaj al unui lider fascist. Daca e sa ne uitam la nuanta intregului mesaj al imnului, o sa vedem ca acelasi mesaj se gasese in imnul national 'Desteapta-te romane!'.