Pregatiri pentru meciul Romania-Ungaria! Primarul Sorin Oprescu a verificat gazonul de pe Arena Nationala
Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat joi, la Arena Nationala, stadiul pregatirilor pentru meciul Romania - Ungaria care se va desfasura sambata, 11 octombrie, pe stadion.
Cu aceasta ocazie, au fost prezentate noile investitii facute in sistemele de intretinerea si mentinerea microclimatului pe gazon precum si noua zona dedicata pepinierei. "Ne aflam in pragul sezonului competitional de toamna-primavara, cand vom avea meciuri ale echipei nationale, ale echipelor de club in competitii internationale si pentru liga I. Practic, in trei luni vor fi in jur de 20 de meciuri. Mai mult decat atat, dupa cum bine stiti, Arena Nationala va gazdui meciuri din turneul final al Campionatului European 2020, drept pentru care trebuie sa mentinem un standard performant la fiecare eveniment sportiv si sa aducem imbunatatiri in raport cu noile regulamente ale UEFA si FIFA. Concret, luand in calcul si experienta anilor trecuti, pentru ca am intrat deja in sezonul rece, trebuie sa actionam cu prioritate pentru mentinerea gazonului la parametri optimi", , a declarat Primarul General, Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu a mai explicat ca toate stadioanele moderne din lume detin aceste sisteme de intretinere care aduc o imbunatatire majora calitatii gazonului si implicit prelungesc durata de viata a acestuia. De aceleasi sisteme beneficiaza multe stadioane europene moderne, printre care Real Madrid, Barcelona, FC Arsenal, Ajax etc.
n ceea ce priveste costurile acestor investitii, reprezentantii Municipalitatii au explicat ca, aceste imbunatatiri, inclusiv mentenanta la toate sistemele din stadion (sistem de iluminat, sistem de monitorizare video, circuit TV, sistem de incalzire a gazonului, sistem audio, sistem de climatizare stadion, schimbare gazon, intretinere cub video etc.) au costat in jur de 900 de mii de euro si sunt incluse in contractul de mentenanta multianuala. Aceste echipamente fac parte din pregatirile pentru desfasurarea meciurilor gazduite de Bucuresti in anul 2020, cu ocazia meciurilor din Campionatul European.