Dan Dumitrescu (Jurnalul National): Punctul pe Ei. La FRF, productia de japita bate record dupa record
Cultura mare rodeste din plin la FRF. Productia de japita la hectar bate record dupa record. Si nici nu putea fi altfel cata vreme acest CAP a incaput pe mana unor destoinici cooperatori. Stahanovistul burlean da-n clocot, subalternii ii tin isonul cu aleasa inconstienta, iar al mai tare dintre Chivorchieni n-are nimic impotriva. Admira cu dragoste tateasca lucrarea fatalailor nascuti din manarii febrile.
Harniceala care-l remarca pe politrucului sef de la FRF nu poate avea decat o singura explicatie. Este posibil ca baiatul asta sa se fi trezit candva cu noaptea-n cap. si, de-atunci, asa a ramas. Intunericul nu i-a mai parasit tartacuta. O alta justificare nu gasesc lejeritatii cu care presedintele FRF colinda prin fel de fel de actiuni tembele. Lansarea pe piata, sub titulatura de imn al echipei nationale, a unei strigari muzicale oarecare reprezinta o gafa pe care numai prostii foarte proști o pot inventaria la categoria... succesuri.
Creatia trupei Iris (sper sa-i ierte Crsti Minculescu pe fostii sai colegi de scena) poate improprietari oricand un repertoriu suportericesc. Ei, suporterii, si pot asuma responsabilitatea nuantelor musolinice sau celor vulgare incluse in textul respectivei cantari. Dar cand seful unei federatii nationale gireaza o asemenea creatie, cand seful unei federatii nationale numeste imn o asemenea creatie, e de rau. Fiindca un asemenea sef impovareaza cu responsabilitati inacceptabile institutia pe care o conduce. Iar cand federatia va fi judecata pentru asemenea gesturi, scuza prostiei individuale nu mai reprezinta circumsanta atenuanta. Indemnul "pe ei, pe mama lor", chiar si nerostit, va functiona si impotriva fotbalului romanesc, atunci candel va fi judecat.
Gafa lansarii "mamei lor" la FRF a fost acompaniata si de zicerile altui ghilabadist al fotbalului. Un oarecare Doru Isac, sivist de-al burleanului, si-a impodobit emanatiile cu niste atacuri jegoase la adresa lui Gica Hagi. Dar nu vom comenta zicerile unui nimic. Raman la parerea ca maidanezii nu trebuie eutanasiati. Chiar daca uneori ei si mai ascund treaba prin preajma unor statui.