Felicia: Cum poti slabi fara sa te infometezi
ATENTIE! Nu recurgeti la dietele in voga, care promoveaza uneori infometarea!
Schimbati-va obiceiurile alimentare pentru mentinerea greutatii. Evitati painea si zaharul! Renuntati la alimentele rafinate! Nu sariti peste mese! Beti 8 pahare cu apa zilnic! Aceste sunt cateva dintre sfaturile dr Gillian McKeith pentru pastrarea siluetei.
• Prima recomandare pe care ne-o face dr Gillian McKeith, specialista in nutritie ai autoare a volumului "Esti ceea ce mananci" este sa evitam mesele tarzii. A te aseza la masa seara tarziu este o reteta sigura de ingrasare, deoarece organismul stocheaza caloriile din alimente in timpul somnului.
• Daca vreti o silueta de invidiat trebuie sa renuntati la paine si la zahar. Nu numai ca au multe calorii, dar produsele pe baza de zahar incetinesc arderile si impiedica pierderea in greutate.
• Din dorinta de a slabi, foarte multe persoane renunta la grasimi. Dr Gillian McKeith ne sfatuieste sa facem diferenta intre grasimile rele si cele bune. Grasimile rele (margarinele) trebuie eliminate. Acestea se gasesc in numeroase alimente: de la paine, biscuiti, produse de patiserie si pana la bomboane, ciocolata. "Grasimile sanatoase se gasesc in avocado, semintele de dovleac, semintele de floarea-soarelui, peste, nuci. Nu evitati aceste alimente! Continutul lor ridicat de grasimi bune va intensifica metabolismul, astfel incat veti reusi sa scadeti in greutate si sa va mentineti in forma", arata dr Gillian McKeith, in volumul "Esti ceea ce mananci".
• ATENTIE! Nu recurgeti la dietele in voga, care promoveaza uneori infometarea! - este o alta recomandare a nutritionistei britanice. "Dieta" nu inseamna autoinfometare, ci schimbarea stilului de viata si a obiceiurilor alimentare.
• In acest scop, dr Gillian McKeith ne prezinta asa-numita "dieta a abundentei". Ideea de baza a acestei diete este ca nu trebuie sa mancam mai putin, ci chiar mai mult atat timp cat mancam alimente sanatoase.
• Dieta abundentei este de fapt o lista cu 100 de alimente, care ne ajuta sa devenim mai supli si sa ne simtim mai plini de energie.
• Printre aceste alimente se numara legumele cu frunze verzi, nuciferele crude, semintele, legumele, unele tipuri de faina, algele marine, cerealele, verdeturile proaspete, leguminoasele, ceaiurile din plante, fructele, tofu, pestele.
• Includerea in dieta a acestor alimente ne ajuta sa slabim, sa scapam de poftele necontrolate si sa prevenim afectiunile provocate sau accentuate de alimentatie, asa cum este diabetul.
• Masa de dimineata trebuie sa fie cea mai consistenta. De aceea, nu avem voie sa sarim niciodata peste micul dejun. Acesta ar trebui sa reprezinte aproximativ 40% din ratia calorica zilnica.
• Urmand ca ponderea calorica a meselor sa scada pe masura ce ne apropiem de seara. "In cursul diminetii, stomacul si splina dumneavoastra sunt in cea mai buna forma. in plus, aveti la dispozitie intreaga zi pentru a arde caloriile de la micul dejun.
• Daca doriti sa va intensificati metabolismul trebuie sa mancati dimineata. Daca nu veti manca, creierul dumneavoastra va primi un anumit semnal, interpretat ca lipsa de hrana", arata dr Gillian McKeith.
• Si tot dimineata, nutritionista britanica ne spune sa bem un pahar cu apa calda cu putina lamaie, pentru a accelera arderile.
Sursa: Jurnalul.Ro