GSP.ro: Sportivul gratiat de Basescu, despre Popescu: "Mai bine face 3 ani de puscarie, decat ..."

Ion Draica, fostul mare luptator gratiat de presedintele Traian Basescu, a vorbit despre campania lansata in favoarea gratierii lui Gica Popescu si a comentat sansele de reusita ale celor care il vor pe "Baci" liber. El a aratat ca Gica Popescu ar prefera sa stea 3 ani dupa gratii, decat sa spuna ca este bolnav, pentru a putea iesi.

Intrebat ce sanse de reusita are campania lansata in favoarea lui Gica Popescu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Lupte a raspuns, conform prosport.ro:
"Stiti ce cred eu? Valva aceasta si campania lansata, cu interese personale, politice sau de imagine, nu stiu cat bine ii fac lui Gica Popescu. Parerea mea este ca familia trebuia sa faca discret o scrisoare in care sa-l roage pe presedinte pentru gratiere, in baza performantelor, imaginii, binelui pe care Gica Popescu l-a facut tarii, in principal in strainatate. Este un nume de referinta pentru sportul romanesc, iar fotbalul e fotbal. Iar eu sunt convins ca domnul presedinte Traian Basescu apreciaza mai bine si mai corect singur, decat fortat de toate aceste influente si campanii, cu semnaturi si oameni politici care se baga in seama".
"Prea multi fac jocuri in aceasta campanie"
Fostul campion olimpic sugereaza ca presiunea, inclusiv politica, il poate dezavantaja pe Gica Popescu in ceea ce priveste tentativa de obtinere a gratierii.
"Nu sunt om politic, nu am treaba cu niciun partid, dar foarte multi isi fac jocuri. Cand stii ca gratierea sta in pixul unui om, in gandirea si in eleganta acestuia, nu faci astfel de presiuni. Cel putin fata de mine, domnul presedinte a fost foarte elegant. Repet, se putea face o cerere de gratiere, de catre familie, iar domnul presedinte ar fi cantarit corect lucrurile. Eu am incredere ca daca se merge pe o formula oficiala clara, simpla, domnul Basescu ar fi apreciat ce a facut el bun pentru Romania. Eu nu pot sa contest o decizie a instantei. Normal ca a gresit, cum am gresit si eu la vremea mea. Dar a recunoscut, a platit banii, nu a comentat, s-a comportat onest fata de acuzatii, fata de media. Balciul acesta ii strica imaginii lui".
"Popescu mai degraba face trei ani de puscarie decat sa se declare bolnav"
Decizia de gratiere a lui Ion Draica s-a bazat pe unele probleme cardiace. El a avut probleme cu inima inca de pe vremea cand era sportiv, iar in lumea luptelor se cunoaste faptul ca participa la concursuri pe propria semnatura.
"Nu m-au condamnat pe targa, dar inima mi-a creat probleme de multi ani. Acum sunt mai bine, controlez mai bine probleme cardiace, gratie unui doctor de la Bucuresti. Daca prietenii lui se gandesc la o varianta de acest gen, mai bine renunta. Gica Popescu mai bine face trei ani de puscarie decat sa se declare bolnav. Este un baiat serios, de caracter. Cum sa iasa avocatii lui sa anunte ca e bolnav? Nu va face niciodata acest lucru. Unii se dau bolnavi cum ajung acolo, dar Gica Popescu nu e genul. Nici nu are nevoie de motive de genul acesta. Omul acesta chiar a facut ceva pentru Romania", a incheiat Ion Draica.