GSP: Unii hais, altii cea! (Autor: Ovidiu Ioanitoaia)

Cum am intuit, fuziunea celor doua echipe din Banie a fost o vorba in vant, chiar o utopie. In prezent, una nu vrea sa mai auda de cealalta și e iar razboi la baioneta intre ele! Cu salariile neplatite de 7 luni, FC spera insa ca Asociatia Suporterilor Independenti U Craiova 1948, care așteapta avizul tribunalului, o va scoate din galeata, reușind sa acopere restantele, dar si sa asigure suma necesara terminarii cu bine a sezonului. Circa 300.000 de euro, conform calculelor lui Marin Condescu, noul manager general al clubului.
Surprinzator, Condescu pare convins ca ASIUC 1948, abrevierea imi apartine, va aduce soarele pe strada Stiintei. Proveniti si din strainatate, unde s-au inregistrat deja 400 de cereri, membrii organizatiei respective vor deveni actionarii unei societati ce se va desprinde din cea a lui Adrian Mititelu, insa va fi de sine statatoare. Proprietar si, eventual, administrator in acte, Mititelu nu va mai avea drept de decizie. Va fi sef doar pe hirtie.
La intrebarea daca Mititelu va accepta sa se dea la o parte?, Condescu n-a raspuns direct. A scaldat-o. Cert e insa ca fanii, inclusiv cei care se refera la CS ca la o facatura", ca la o "clona", nu mai vor sa auda de fostul investitor, ajuns in sapa de lemn. Il acuza ca a vorbit mult si a realizat putin, ca a ucis-o pe Stiinta din iubire, dar si dintr-o trufie exagerata, sora cu prostia. Oricit l-ar deranja, Mititelu trebuie sa constientizeze ca nu mai face parte din viitorul Craiovei, ca a pierdut pariul. Ca insistenta lui poate amina sau chiar bloca operatiunea de salvare a uneia dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului romanesc.
O dovada elocventa ca, in curs de consolidare, CS respinge ferm ideea unirii o constituie atitudinea primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, care a dat glas acestui veto pe pagina personala de Facebook. Acolo a scris, printre altele, ca "FC e cu miinile pe piept" si ca "numai naivii se uita la Mititelu ca la soare". Refuzind nu numai fuziunea, ci si orice dialog, doamna Vasilescu a lasat insa loc unei imense nedumeriri: in numele cui a vorbit?!
In masura care clubul, clona, neclona, asta-i alta discutie, e oficial finantat din surse exclusiv private, de Mihai Rotaru si Adrian Andrici, ce treaba are LOV daca el fuzioneaza, cind si cu cine?! Intr-adevar, ar fi dreptul celor doi investitori sa se pronunte intr-un fel ori in altul, dar iata ca ia cuvintul primarul ca sa toarne gaz peste foc! Sa-mi fie cu iertare, in ce calitate?!
Incercind sa simplific situatia de la Craiova, notez ca FC are nevoie de banii si de spatele rivalei, iar CS de licenta Stiintei, in absenta careia, fiind inscrisa direct in esalonul secund, fara o activitate prealabila, risca sa fie reclamata la TAS de vreuna dintre contracandidate si sa i se interzica promovarea in L1. Concluzia? Trebuie ingropate orgoliile si gasita urgent o solutie pentru unire! Altfel, se va confirma proverbul despre cel care fuge dupa doi iepuri si nu prinde nici unul!