Noul presedinte al LPF, Gino Iorgulescu, a anuntat public hotararea forului pe care-l pastoreste de a renunta la comisii. De a le ceda inapoi FRF. Binevenita, decizia indreapta o eroare si respecta legea in conditiile in care Articolul 43 din Statute si Regulamente, referitor la "Organele jurisdictionale ale FRF", stipuleaza ca amintitele comisii trebuie sa functioneze in cadrul federatiei, nu al ligii.
Ele au ajuns sub umbrela LPF la insistentele lui Dumitru Dragomir si ale anturajului acestuia. Dornic sa fie piua-ntii, Mitica a presat si a reusit. Și-a propus ca prin intermediul comisiilor, cu precadere al celei de Disciplina, sa ii protejeze pe reprezentantii cluburilor, patroni, presedinti ori amindoua, astfel incit sa-i cistige pe acestia de partea lui si, obtinindu-le simpatia si voturile, sa ramina la infinit sef la LPF.
A fost insa suficient sa intre pe fir politicul pentru ca Dragomir, care se credea la fel de tare ca Papa de la Roma, chiar mai tare, sa ia plasa. L-au tradat inclusiv aceia care, in semn de multumire pentru favorurile primite, ii jurasera credinta pe viata! Surprinzator, Oracolul din Balcesti a gresit previziunea. A mizat pe o carte perdanta.
Din pacate, consecintele unei politici permisive, ba si incurajatoare in sens negativ, n-au intirziat sa apara. Astfel s-a ajuns ca mai ales investitorii, cei mai cocolositi dintre cocolositi, sa-si puna poalele in cap si sa insulte ca la usa cortului! Sa improaste injurii, sa profereze amenintari fara sa-i doara in cot, sa se teama de sanctiuni. Parca anesteziata, Comisia de Disciplina i-a amendat uneori pe Mititelu si pe Iancu, pe Becali si pe Niculae, dar cu blindete. Mai mult i-a dojenit decit i-a bagat in sperieti. In plus, nimeni n-a urmarit in ce masura scandalagiii au achitat in intregime amenzile, daca si cit au platit din ele.
Principalii vizati, a se citi jigniti, au fost arbitrii, facuti cu ou si cu otet, hoti, banditi, pungasi, escroci etc., cum le-a venit la gura maharilor atunci cind, impotriva evidentelor, li s-a parut ca nu li s-a acordat penalty ori ca au incasat gol din ofsaid! De acord ca arbitrii au si gafat. Atit insa. Cum de regula au comis greseli omenesti, adica scuzabile, intilnite mai des la confratii lor straini, nu meritau pusi la zid ca ultimii infractori, ca niste criminali!
In loc sa-i cheme la ordine si sa-i pedepseasca exemplar, comisia respectiva, manevrata de Dragomir et Comp., i-a tratat cu manusi pe agresori, cu intelegere, cu delicatete. Si din aceasta pricina atmosfera s-a deteriorat, s-a uritit si a devenit greu respirabila, iar fotbalul s-a transformat intr-un maidan, intr-o golanie. In varianta cea mai fericita, intr-un bilci.
Ca istoria sa nu se mai repete, era obligatoriu ca onor C.D., nu numai ea, sa revina la FRF, unde patronii cluburilor vor avea mai putina trecere, mai putina influenta. Nu vor mai fi in situatia de a centra si de a da tot ei cu capul ca pina acum. Daca va fi mai multa liniste, poate ca vor fi si mai multe succese.

Sursa: blogsport.gsp.ro