Moshemordecahi.ro: Pe-un picior de week end, pe-o gura de canal...

Diseara avem meci de baraj cu Grecia. Adica eu n-am niciun meci, ca nu mai ies in chiloti, pe iarba, la varsta asta. Dar are "nationala lui Piti", ca asa am vazut ca ii zic crocantii care se dau gazetari sportivi. Adica e nationala, dar e a lu’ Piti. Adica tricolor, desteaptatebaromane, da’ e a lu’ omu’ cu zarurile. Ceea ce mi se pare normal. Ca si auru de la Rosia Montana trebuie sa fie al cuiva. Deci meci. Nationala Romaniei piturce joaca barajul pentru mondiale, impotriva Greciei. Barajul fiind un fel de sesiunea a doua la bac.
Nu sunt sigur ca stiu prea multi fotbalisti din napitionala, dar e datoria mea patriotica sa tin cu ei, ca se canta o strofa din imn ( daca eram destepti si orientati strategici ii puneam pe greci sa rabde toate strofele si vedeam noi dupa aia cine pupa fanionul de coltul terenului si-i zicea "saru’mana, tataie"). Am inteles ca e mare agitatie pentru ca nu se stie daca poate fi titular panarama aia de portar de la Steaua, dar desigur, cum atat de original spun gazetarii de sport "Piti va gasi cea mai buna solutie". Hai, ca asta a fost nostima.
Bun. Deci meci, ambat, Piti, mondiale, greci, halva si veselie. Acum ar trebui sa dau si un pronostic, nu? Asa ar trebui. Nu dau! Ca sa nu ziceti ca am cobit eu. Na! M-as bucura sa... ho, ca ma ia rasul. Stati asa, sa redevin serios. Gata. Zic: m-as bucura sa castigam, dar pronostic nu dau. Aia e. Sa nu ziceti ca nu-s pitipatriot.