Senatorul Cadar Leonard a sustinut o declaratie politica in plenul Senatului, intitulata "Mai mult respect in folosirea denumirilor si a simbolurilor nationale", pe care o puteti citi in continuare.

Sunt complet dezamagit de ceea ce se petrece in legislatia romaneasca, pentru ca desi stiu ca exista prevederi legale care sa defineasca in ce conditii termenul "national" poate fi folosit in denumirea unei societati, fundatii sau cluburi sportive, lucrurile ulterioare degenereaza in situatii neprevazute. Nu de putine ori am intalnit situatii in care cluburi sau asociatii sportive isi aroga aceasta denumire si acest statut, dar comportamentul lor face de rusine atat Romania cat si cetatenii romani.
In acest context as aduce aminte si de ceea se intampla in fotbalul romanesc, unul dintre cele mai iubite si pretuite discipline sportive din Romania, afectate mereu ba de scandalurile "ligii lui Mitica", acest faraon al fotbalului romanesc, cat si de luptele de putere din interiorul Federatiei Romane de Fotbal. De la o vreme, acest domeniu "national" al fotbalului se cam considera stat in stat, avand putine parghii de siguranta in cazul in care isi depasesc atributiile si decenta. Iar din aceste motive, caracterul "national" al echipei de fotbal a Romaniei pare mai mult unul privat, dominat de interese obscure ale unor oameni de afaceri pusi doar pe profit.
In aceste conditii, e de datoria noastra a politicienilor sa stabilim reguli mult mai drastice si sa aparam aceste simboluri nationale astfel incat Romania sa fie reprezentata cu onoare atat in interiorul granitelor nationale cat si oriunde altundeva pe glob, indiferent de domeniul de reprezentare.