Jurnalul National : Violente in Bucuresti provocate de ultrasii unguri

UPDATE 22:53 - Partida Romania - Ungaria s-a incheiat. Tricolorii au castigat cu 3-0, golurile fiind marcate de Marica, Pintilii, in prima repriza si Tanase in repriza a doua.

UPDATE 22.21 - Incidentele au continuat si la stadion. Mai intai, suporterii maghiari au fortat gardurile de protectie si au intrat intr-o zona unde se aflau suporteri ai nationalei Romaniei, jandarmii intervenind in forta pentru a preveni un eventual conflict intre cele doua galerii.

Incidentele au continuat apoi intre suporterii romani, la peluza sudica, existand cateva batai intre suporterii din provincie si cei din Bucuresti.

Nationala Romaniei conduce, in acest moment, cu 3-0 in meciul cu echipa Ungariei. Golurile au fost inscrise in prima repriza de Marica si Pintilii si de Tanase in repriza a doua.

UPDATE 17:33 - O ambulanta SMURD a fost chemata la Gara de Nord pentru a-i acorda ingrijiri unei femei careia i s-a facut rau din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmi pentru a-i calma pe suporterii unguri violenti veniti la Bucuresti pentru meciul Romania - Ungaria, informeaza mediafax.

Femeia, care a precizat ca are probleme cardiace, era clienta unui restaurant din incinta Garii de Nord.

Jandarmii au fost nevoiti sa recurga la gaze lacrimogene, vineri, la Gara de Nord, dupa o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniti la Bucuresti pentru a asista la meciul Romania - Ungaria.

UPDATE 17:18 - Un suporter maghiar, aflat in stare de inconstienta, a fost preluat de un echipaj SMURD din Gara de Nord, medicii de pe ambulanta spunand ca barbatul este in pragul comei alcoolice. Un alt suporter maghiar a ramas in trenul stationat in gara, fiind prea baut pentru a se putea deplasa. Suporterul a fost evaluat si lasat sa doarma in vagon pana isi revine.

Trenul care a adus suporterii se afla in stare jalnica, avand geamuri sparte, mobila rupta si fiind plin de gunoi si sticle goale.

Grosul suporterilor a ajuns dela la zona rezervata lor langa Arena Nationala, fiind paziti de jandarmi.

Purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Constantin Tobescu, a declarat, pentru Mediafax, ca pentru transportul fanilor unguri au fost alocate 14 autobuze, in functie de necesitati urmand sa fi puse la dispozitia autoritatilor si alte mijloace de transport din parcul auto al institutiei.

Tobescu a precizat ca, pe drumul de la Centrul Vechi spre Arena Nationala, doua dintre autobuze au fost avariate, unul avand parbrizul fisurat, iar celalalt ajungand la stadion cu trapa de aerisire din spate stricata.

Suporterii aflati inca de dimineata la terasele din Centrul Vechi al Capitalei au fost condusi la autobuze de catre jandarmi, dupa incidente violente in care fanii veniti din Ungaria au aruncat cu sticle, mese si scaune.

UPDATE 16:00 - Aproximativ 1.000 de suporteri maghiari, care au calatorit cu trenul de la Budapesta, au ajuns cu putin timp in urma in Gara de Nord din București. Suporterii maghiari ar fi tras semnalul de alarma in triaj pentru a evita intalnirea cu jandarmii. La coborarea din vagoane, suporterii au fost preluați de reprezentanții fortelor de ordine si condusi catre autobuzele care ii asteptau la iesirea din gara. Fanii maghiari au aruncat cu mai multe petarde pe peronul Garii de Nord și au facut semne obscene catre jandarmi.
-------------------------------------

Incidente violente in Centrul Istoric din Bucuresti. Potrivit politistilor, cateva sute de suporteri maghiari au devenit recalcitranti in momentul in care jandarmii au incercat sa ii imbarce in autobuzele speciale puse la dispozitie de Primarie, pentru a fi condusi in mod civilizat in fan zone-urile de la Arena Nationala. Suporterii maghiari au aruncat cu petarde. Un jandarm si o jurnalista au fost raniti.

Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, mai multi suporteri unguri carora li s-a recomandat sa insoteasca efectivele de ordine spre stadion au devenit recalcitranti si au aruncat cu obiecte pirotehnice catre fortele de ordine.
"Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea. Avem suficiente forte de ordine pentru a gestiona situatia. ", a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.
Potrivit unui oficial al Politiei Capitalei, un suporter maghiar ar fi fost batut de mai multe persoane, in zona Unirii din Capitala, dupa ce a iesit din grupul in care se afla pentru a merge la un supermarket. Incidentul a fost anuntat prin numarul de urgenta 112 in jurul orei 13.45, au spus oficialii Politiei Capitalei.

Suporterul agresat a iesit din grupul in care se afla, pentru a face cumparaturi, moment in care a fost atacat de patru sau cinci persoane, care l-au lovit si apoi au fugit. Barbatul are rani usoare si a refuzat sa mearga la spital sau sa depuna plangere. Persoanele care l-au lovit pe suporterul maghiar sunt cautate de poliltistii Sectiei 10.