ProSport : Chiriches nu mai pleaca la Tottenham! ProSport va prezinta in detaliu de ce a picat transferul

Oferta locului 5 din Premier League a venit prin intermediul unui impresar englez, cu care Chiriches a semnat un contract de reprezentare pentru Marea Britanie
Pentru ca jucatorul sa ajunga sub comanda lui Villas-Boas, Becali ar fi trebuit sa mai scada din pretentiile financiare
Vestea ultimelor doua zile - Vlad Chiriches va pleca la Tottenham pentru 8 milioane de euro - s-a desumflat aseara, cand managerul Stelei a anuntat la DigiSport ca patronul Becali nu mai este de acord cu mutarea! ProSport a aflat ce se afla in spatele acestui anunt.

Vlad si-a rezolvat singur transferul
Prima informatie, aparuta inca de ieri dimineata, poate soca in prima faza: Chiriches e principalul artizan al interesului lui Tottenham pentru el! Nu, nu e vorba doar despre valoarea probata de jucator pana acum, ci si despre decizia lui de a semna un contract de reprezentare pentru Premier League cu un influent agent englez. La randul sau, acesta a insistat pe langa patronul lui Tottenham, Daniel Levy, cu care are o relatie de prietenie de multi ani, pentru cumpararea lui Chiriches. In urma cu putin timp, impresarul l-a anuntat pe jucator ca trupa engleza urmeaza sa faca o oferta directa Stelei. Din acel moment, ce a urmat, a fost o nebunie. Din care, pierzator a iesit fotbalistul!

Altii au vrut sa profite
Sursele ProSport sustin ca imediat ce s-a aflat in tara de interesul celor de la "Spurs", au inceput sa se intample diverse lucruri in jurul lui Chiriches. "In cateva zile, clubul din Anglia a primit mai multe telefoane de la diversi agenti, care se dadeau drept reprezentanti de-ai jucatorului. Englezilor nu le-a convenit deloc treaba asta si i-au cerut explicatii lui Vlad", au punctat sursele ProSport. Din cate se pare, cei implicati ar fi fratii Becali, Ana Maria Prodan si Florin Manea, cu totii avand relatii mai mult sau mai putin importante in fotbalul britanic. "Vlad le-a transmis ca reprezentantii lui din Romania sunt verii patronului, dar s-a vazut pus intr o postura ingrata, mai ales ca era vorba si despre sotia antrenorului sau. Englezii au transmis ca ei nu fac afaceri asa si ca ar fi bine sa se rezolve lucrurile in Romania", au mai dezvaluit apropiatii internationalului stelist.

Problema comisioanelor
De unde atata agitatie, brusc, in jurul lui Chiriches? De la comisioanele care ar fi putut fi incasate, evident. In Anglia, daca un agent vinde un jucator, el isi va primi comisionul aferent de la federatia engleza, pentru ca acolo a virat clubul respectiv banii. Prin urmare, primul care ar fi primit comisionul de transfer ar fi fost agentul englez. Apoi, acesta urma sa se inteleaga cu reprezentantii din Romania ai jucatorului. In acest caz, au fost mai multi. Cam asta ar fi principala cauza a esecului acestei tranzactii.

In plus, Tottenham ar fi oferit Stelei maximum 6-6,5 milioane de euro, plus comisioanele necesare. Din nou s-a ajuns la un blocaj, iar pentru ca jucatorul sa ajunga in Premier League ar fi fost nevoie si de clementa din partea lui Becali. Care n-a venit! Intr-un final, Steaua va incerca, probabil ca va si reusi, sa ajunga in grupele Ligii, dar va avea o problema in plus: un jucator demoralizat si fara tragere de inima!

120 milioane de euro este bugetul anuntat al celor de la Tottenham pentru sezonul viitor, care ii oferea lui Chiriches un salariu incepand cu 800.000 de euro

Steaua nu a acceptat oferta, e problema lor. Nu e treaba noastra ca s-au razgandit. Jucatorul acceptase oferta celor de la Totenham
Victor Becali, agentul lui Chiriches