Galati: Peste 450 de invitati la nunta pugilistului Lucian Bute

Fostul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, se casatoreste, sambata, la Galati, cu Elena Aprozeanu, la nunta fiind asteptati peste 450 de invitati.
Cununia religioasa va avea loc la Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din Galati, dupa ce in urma cu o saptamana, la Busteni, a avut loc cununia civila. Petrecerea va avea loc la un complex hotelier exclusivist din apropierea Galatiului, unde a fost amenajat un cort luxos, amplasat pe locul terenurilor de tenis din incinta complexului.
Nasii de cununie sunt primarul din Busteni, Emanoil Savin si sotia acestuia.
La nunta sunt asteptati peste 450 de invitati, multi dintre ei venind din Canada, unde pugilistul evolueaza la clubul Interbox Montreal. Invitatii au fost trimise si catre presedintele Traian Basescu si fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, dar pana la acest moment nu se stie daca acestia vor participa la eveniment.
Meniul va fi unul variat, atat cu produse europene, cat si cu bucate traditionale, din dorinta lui Bute de a multumi pe toata lumea prezenta la eveniment. Vor fi servite branzeturi italiene, fructe de mare, salate exotice, preparate din vanat, turnedo de vita Rossini, dar si sarmalute in cuib de mamaliga, peste de Dunare si vin romanesc.
Atmosfera va fi intretinuta de trupa Provincialii si cantareata de muzica populara Mioara Velicu.
Costumul purtat de Bute la nunta, in valoare de aproximativ 2.500 euro, a fost realizat de designerul Alexandru Ciucu, cel care se ocupa si de tinutele reprezentantilor Casei Regale a Romaniei.
Inainte de cununia religioasa, la Pechea, localitatea natala a lui Bute, se va produce un alt eveniment. Conform traditiei locului, nuntasii vor sta cateva ore la casa mirelui, dupa care Bute isi va lua sotia si o va duce la biserica, la Galati. Pentru acest eveniment primaria din localitate a asfaltat strada doar pana la casa lui Bute, pentru ca nu a avut bani pentru tot drumul.
' Vor veni, sambata, multe masini, cu nuntasi. Conform traditiei, vor veni sa stea vreo doua ore la casa mirelui si nu am vrut ca nuntasii sau mirii sa intre in noroi. Apropierea fericitului eveniment a facut ca sa grabim lucrarea de asfaltare. Oamenii de dincolo de casa lui Bute ma privesc urat, sunt nemultumiti si ii inteleg, dar nu am ce sa fac. Le promit ca asfaltarea strazii va continua anul viitor, astfel incat toata artera sa fie acoperita cu asfalt, dar acum atat putem face ', a declarat primarul comunei Pechea, Mihai Mancila. (Sursa: AGERPRES)