it.bzi.ro: Calcule in Grupa D, grupa Romaniei de calificare la Cupa Mondiala

Seara de marti ne va aduce mai aproape de Rio sau ne va indeparta de o posibila calificare in functie de rezultatul meciului Olanda-Romania, dar la fel de importanta este si partida dintre Turcia si Ungaria.
Turcii au inceput in genunchi actualele preliminarii, cu infrangeri in trei din primele patru meciuri. Chiar si asa cu o victorie in fata Ungariei formatia turca ar ajunge la 9 puncte si ar reintra cu sanse reale in cursa pentru locul doi.
Desi la prima vedere Turcia porneste cu prima sansa, avand si avantajul terenului propriu, sa nu uitam ca Ungaria s-a impus in meciul tur de la Budapesta, cu 3-1, dupa ce a revenit de la 0-1.
Pentru nationala Romaniei un rezultat de egalitate la Istanbul ar fi cel mai convenabil chiar si in situatia nedorita in care tricolorii vor veni cu mana goala de la Amsterdam. Intr-un astfel de scenariu, Ungaria ar ramane pe doi, cu 11 puncte, Romania ar avea 10 puncte, iar Turcia doar 7 puncte.
La o astfel de configuratie Romania poate termina pe locul doi cu victorii pe teren propriu in fata ambelor contracandidate in meciurile din toamna.
O victorie a Ungariei in Turcia ar complica insa cel mai mult situatia, vecinii de la vest ducandu-se la 13 puncte, iar Romania ar fi practic condamnata la cel putin un egal cu Olanda.
Cu un succes istoric la Amsterdam echipa Romaniei ar lua o optiune serioasa la ocuparea locului al doilea si Olanda ar aborda sub presiune ultimele doua meciuri din campania, cu Ungaria pe teren propriu si cu Turcia in deplasare.