DeCeNews.ro : CTP, despre arestari: Ne vine sa plangem de atata nedreptate

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat in timpul unei interventii telefonice directe la Rtv, ca noul val de arestari a oamenilor din fotbal reprezinta o dovada ca justitia din Romania a inceput sa "sparga tabuuri vechi de decenii.
Intrebat cum comenteaza declaratia uneia dintre persoanele condamnate la inchisoare, Jean Padureanu - care sustine ca e nevinovat - jurnalistul a spus ironic faptul ca "ar trebui sa plangem" in fata unei asemenea nedreptati. "Cu totii trebuie sa-l credem (pe Jean Padureanu - n.r) cand spune ca e nevinovat. Ne vine sa plangem cand vedem atata nedreptate," a comentat sarcastic Cristian Tudor Popescu.
Editoriastul crede ca lumea fotbalului e o veritabila "mafie," iar cei care se invart in ea beneficiaza, nemeritat, de imunitate. "Justitia din Romania a reusit sa sparga anul acesta niste tabuuri vechi de decenii. Detentia lui Adrian Nastase a insemnat prima lovitura data unui sistem care a functionat inainted de ’89 si care functioneaza si acum. O parte e si lumea fotbalului, care a beneficiat de un statut special. O imunitate mai puternica decat cea a parlamentarilor. Oricate potlogarii ar fi comis, erau de-ai nostrii. E ‘nea Mitica, e Gica, e ‘nea Jean. Toti ‘neii’ astia beneficiau de un soi de simpatie imunitara. Asta a construit in jurul lor un fel de baraj," spune jurnalistul.
"Sistemul poate sa ajunga la puscarie, ceea ce e extraordinar. Sunt atacate, dupa parerea mea, structuri inradacinate de decenii," continua dl. Popescu.
Potrivit editorialistului, fotbalul a profitat de ideea de libertate capitalista, pentru a se transforma intr-o "mafie."
Curtea de Apel Bucuresti a condamnat mai multe persoane din lumea fotbalului romanesc la inchisoare cu executare in "Dosarul Transferurilor": Jean Padureanu a primit trei ani de inchisoare, Cristi Borcea sapte ani, Mihai Stoica patru ani, George Copos cinci ani iar Victor si Giovanni Becali au fost condamnati la sapte respectiv opt ani de detentie. Gigi Netoiu se numara si el printre cei acuzati. Decizia nu este una definitiva, putand fi atacata in instanta prin recurs.