Jurnalul National : Combinata Scotia - Olanda venita la furat in Romania
Romania - Olanda 1-4! Furt fara precedent in fotbalul european sub ochii a 53.329 de spectatori
Revolta maxima pe Arena Nationala dupa un meci Romania - Olanda al carui rezultat a fost decis de o combinata scarboasa intre un arbitraj sinistru al scotianului Craig Thomson si spiritul de profitori pe care descendentii lui Cruyff par sa-l fi descoperit aseara. Seara in care romanii perceputi in tot occidentul drept "hoti de buzunare" au fost buzunariti fara rusine de un arbitru (foto)caruia fanii au tinut sa-i transmita toate cele bune pana si pe pagina de pe Wikipedia . Avocatul in varsta de 40 de ani a influentat decisiv rezultatul confruntarii care ne-ar fi putut lansa decisiv spre calificarea la CM 2014. "Cimpoierul" delegat de UEFA sa conduca poate derby-ul grupei D preliminare pentru mondialul brazilian si-a inceput recitalul dizgratios in prelungirile primei reprize, la putin timp dupa ce Marica facuse 1-2 sI ne reaprinsese sperantele dupa o executie splendida. Olandezul Narsingh a plonjat ca in bazin dupa un duel cu Gabriel Tamas, dar Thomson a dictat penalty pentru batavi sub privirile a 53.329 de spectatori care nu puteau sa creada ceea ce vad. Van der Vaart a facut 1-3, dar huiduielile oamenilor care se simteau talhariti nu mai conteneau desi cei 22 de jucatori intrasera de momente bune la vestiare. Pe finalul reprizei sedunde, talharul cu fluier a aplicat lovitura decisiva romanilor. Rezerva Adrian Popa a cazut in careu dupa un duel cu Martins Indi, faza aproape leita cu cea in urma careia Thomson se grabise sa fluier penalty pentru Olanda, numai ca de data aceasta scotianul n-a mai tusit in fluier. In ultimele zece minute, s-a gandit sa ne "recompenseze" pentru punctele sutite din buzunar, iertandu-l pe Tamas de o eliminare evidenta pentru un fault asupra lui Lens care ar fi trebuie sa-i aduca al doilea cartonas galben. Nu mai conta, scotianul isi facuse treaba. Combinata Scotia - Olanda ne pusesera sperantele la pamant. Dupa meci, selectionerul Victor Piturca a comentat sI el evenimentele puse in scenda de arbitrul scotian Thomson: "Ne batem pentru locul 2, acolo unde ne e locul. Asta e situatia. Ne vom bate cu Ungaria pentru locul 2, va fi un meci decisiv in primavara anului urmator. Golul patru din ofsaid, le-a dat penalty usor, dar acum nu mai conteaza", a declarat tehnicianul tricolorilor.

"Cam dur, dar ne-am facut-o cu mana noastra pentru ca am comis greseli mari. Suntem pregatiti sa ne batem pentru locul 2, asta era obiectivul de la inceput. Ii asteptam pe unguri acum. Arbitrul a fost cu ei"
Adrian Mutu

"Daca era arbitrajul ca la Istanbul altul era rezultatul meciului, dar arbitrul parca ne-a intors mereu. Si noi am avut penalty la Adi Popa, a fost identica faza cu cea a lui Tamas"
Ciprian Marica

● Romania: Tatarusanu - Tamas, Chiriches, D. Goian, Rat - Bourceanu (‘60 C. Lazar), Pintilii - Torje (‘66 Ad. Popa), B. Stancu, Grozav (‘74 Mutu) - Marica. Antrenor: Victor Piturca
● Olanda: Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi - Strootman, N. De Jong, Van der Vaart (‘76 Afellay) - Narsingh, Van Persie, Lens (‘89 Elia). Antrenor: Louis Van Gaal
● Au marcat: Marica (‘40)/ Lens (‘9), Martins Indi (‘29), Van der Vaart (‘45+1-pen.)