Libertatea: Catalina Ponor s-a reapucat de sportul de mare performanta datorita unei componente a lotului SUA, buna sa amica Alicia Sacramone (Autor: Razvan Ionascu)

In urma cu doi ani si jumatate, Catalina Ponor (24 de ani) antrena o grupa de copii intr-o sala de gimnastica, din Statele Unite, patronata de Teodora Ungureanu si Sorin Cepoi. Nici nu se gandea la o revenire in sportul de performanta in lotul Romaniei. Intalnirea pe care a avut-o cu Alicia Sacramone, componenta a lotului american, a ambitionat- o sa incerce, din nou, sa participe la Olimpiada. Si a reusit!
Viata este facuta din sansa, dar si din destin. Iar un proverb spun e ca destinul si-l mai face si omul cu mana lui. Pentru Catalina Ponor, tripla campioana olimpica la gimnastica, acest lucru s-a dovedit a fi perfect adevarat. Cu aproape doi ani si jumatate in urma, Cata era decisa sa-si construiasca o cariera de antrenoare in gimnastica. Si nu oriunde, ci la New York (SUA), in sala patronata de Teodora Ungureanu si de Sorin Cepoi. Acolo, fetitele erau numai ochi si urechi la spusele Catalinei, care, cu calm, le explica acestora tainele exercitiilor de la sol, barna sau sarituri. Totul pana intr-o zi.

'Am vazut-o la tv si m-a convins'

A fost ziua in care Catalina a reintalnit- o pe buna ei amica din lotul olimpic al SUA, Alicia Sacramone (24 de ani), antrenata de romanul Mihai Brestian. Atunci totul s-a schimbat intr-o fractiune de secunda pentru tripla medaliata cu aur de la Atena in 2004. "Alicia se retrasese din lumea gimnasticii de performanta. Mi-a spus ca vrea sa se reapuce si m-a intrebat daca nu vreau sa fac si eu acelasi lucru! M-am uitat la ea zambind. Nu am spus nimic. Miam continuat treaba in sala. Un an mai tarziu, Alicia concura cu succes pentru America. Eu eram in fata televizorului. A fost momentul care m-a facut sa ma gandesc tot mai serios la intoarcerea in sportul de performanta. Simteam ca mai am ceva de spus in gimnastica. Simteam ca mai am puterea sa concurez cu succes la o Olimpiada. Acum nu-mi pare rau ca am imbracat din nou echipamentul de sportiva. Mi-am propus ca la Olimpiada de la Londra sa pot obtine un rezultat foarte bun. O medalie, cu echipa sau la individual, m-ar bucura enorm", a precizat Catalina Ponor pentru Libertatea.

Cata, palmares impresionant
• 3 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Atena 2004
• 7 medalii de aur la Campionatele Europene
• 3 medalii de argint la Campionatele Mondiale