Inainte cu 20 de zile de Jocurile Olimpice de la Londra, TVR 1 si TVR HD va invita la un eveniment de gala pentru gimnastica feminina. Pe 7 iulie, Sala Polivalenta din Bucuresti va gazdui un concurs international, cu participarea echipelor Romania, Franta, Italia, Germania, precum si a unor sportive din Belgia, Elvetia, Grecia si Suedia, calificate la Jocurile Olimpice de la Londra, fiecare in cautarea celei mai bune forme pentru cucerirea podiumului olimpic. Pentru telespectatorii TVR 1 si TVR HD, comentariul va fi asigurat de Alina Alexoi.
Adversarele la podiumul Olimpiadei se intalnesc, in cadru amical, la un ultim test ce constituie, de altfel, si un criteriu de selectie pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Pentru acest eveniment, echipele se prezinta cu cele mai pregatite sportive, in fiecare formatie aflandu-se nume mari ale gimnasticii feminine actuale, campioane si medaliate olimpice, mondiale si europene. Ele vor evolua in fata a 11 arbitre dintre cele care vor acorda punctajele si la Olimpiada.
Iata loturile echipelor care vor intra in competitia de la Sala Polivalenta:
Romania: Diana Chelaru, Diana Bulimar, Sandra Izbasa, Catalina Ponor, Amelia Racea, Larisa Iordache;
Franta: Mira Boumejmajen, Manon Cormoreche, Youna Dufournet, Anne Kuhm, Aurelie Malaussena, Sophia Serseri;
Italia: Vanessa Ferrari, Erika Fasana, Chiara Gandolfi, Jessica Mattoni, Elisabetta Preziosa;
Germania: Elizabeth Seitz, Kim Bui, Pia Tolle, Janine Berger, Lisa Hill;
Grup mixt: Gaelle Mys (Belgia), Giulia Steingruber (Elvetia), Vasiliki Millousi (Grecia), Jonna Adlerteg (Suedia).
Televiziunea Romana, prin trei dintre posturile sale - TVR 1, TVR 2 si TVR HD - va transmite in direct, incepand din 27 iulie, cele mai importante competitii din cadrul Jocurilor Olimpice de Vara de la Londra.