Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a Universitatii Craiova, hotarata de Comitetul Executiv al FRF pe 20 iulie 2011, si, teoretic, gruparea alb-albastra poate reveni in fotbal din sezonul viitor. Practic, sunt sanse minime ca patimasii suporteri ai Stiintei sa revina atat de curand in tribunele stadionului "Ion Oblemenco", intrucat patronul Adrian Mititelu a declarat ca nu va inscrie echipa in campionat, neavand la dispozitie nici un jucator si nici un antrenor. Finantatorul gruparii-fanion a Olteniei a cerut ragaz un an pentru a inscrie echipa in campionat, urmarind in acest timp recuperarea unor sume de bani in schimbul jucatorilor "pierduti" anul trecut. "E putin probabil sa mai pot construi o echipa acum. Voi mai astepta un an. Nu pot sa fac o echipa pe 'genunchi', care sa piarda mai multe meciuri la rand, apoi sa imi sara si suporterii in cap", a spus Mititelu la GSP TV.
Ideea nu este agreata de LPF, care, prin vocea lui Sandu Boc, avertizeaza ca Universitatea va trebui inscrisa acum in campionat, altfel de la anul va porni din campionatul judetean. "Conform regulamentului, Universitatea Craiova nu-si mai poate pastra locul in Liga a II-a daca va refuza sa participe in acest sezon. Daca cei de acolo vor decide sa inscrie echipa in campionat abia anul viitor, va trebui sa o faca la judet, in ultima liga! Nu vor putea participa nici macar in cel de-al treilea esalon. Trebuie sa o ia de jos. Nu inteleg de ce Adrian Mititelu nu se inscrie acum in campionat, cred ca o face doar din ambitie. Poate gasi oricand 50 de jucatori in Craiova pe care sa-i legitimeze. Oltenia e recunoscuta ca fiind un adevarat izvor de fotbalisti. In plus, sunt atatia jucatori liberi de contract pe care i-ar putea aduce la Universitatea", a declarat Alexandru Boc, pentru Evenimentul Zilei.
In tot acest timp, FRF a dorit sa demonteze zvonul aparut miercuri, conform caruia i-ar fi facut o propunere finantatorului craiovean pentru stingerea litigiului: opt milioane de euro si Universitatea va juca in Liga a II-a. Ieri-dimineata, federatia a emis un comunicat pe site-ul oficial in care neaga vehement aranjamentul: "Presupusul barter propus, chipurile, de FRF domnului Adrian Mititelu nu reprezinta altceva decat o minciuna sfruntata. Nu a existat, nu exista si nu va exista nici o negociere intre FRF si persoana mentionata mai sus. Se cunosc prea bine punctul de vedere al presedintelui FRF si hotararile Adunarii Generale a FRF din 14 mai".