Fotbalista de la Real Craiova a fost chemata de antrenorii lotului national, Maria Delicoiu si Mirel Albon, pentru un amical la Orleans, in compania uneia dintre puterile fotbalului feminin mondial, Franta
Jucatoarea echipei feminine de fotbal Real Craiova, Andreea Tomescu, a primit zilele trecute telegrama de convocare la nationala de senioare a Romaniei, pentru perioada 1-4 iulie. Tricolorele, pregatite de Maria Delicoiu si Mirel Albon, vor sustine pe 4 iulie, un meci amical la invitatia selectionatei Frantei, calificata la Campionatul European din 2013 din Suedia. Partida se va desfasura la Orleans, un oras din centrul Frantei, aflat la aproximativ 100 de kilometri distanta de Paris. Selectionata Frantei este una de top. Ocupa locul sase in clasamentul FIFA dat publicitatii pe 1 iunie, in timp ce Romania se afla abia pe pozitia a 36-a. "Ne bucuram ca Andreea a fost convocata. Speram ca antrenorii de la lot sa mizeze pe ea si jucatoarea sa-si demonstreze valoarea", a spus ieri Sorin Patrascu, antrenorul Andreei de la echipa de club. Sportiva in varsta de 20 de ani, care evolueaza pe postul de mijlocas, este o obisnuita a loturilor nationale, caci pana sa ajunga la senioare ea a trecut pe rand pe la nationalele U17 si U19. La echipa mare a Romaniei a mai "bifat" sase selectii, chiar si in preliminariile pentru Euro 2013. Romania nu a reusit sa se califice la Euro, deoarece nu s-a clasat pe primele doua locuri in grupa, adjudecate de Germania si Spania, doua mari forte ale fotbalului feminin. Preliminariile nu s-au incheiat inca, romancele ocupand locul trei inainte de disputarea ultimului meci, care va fi in toamna.

Real vrea sprijin
de la Primarie

In ceea ce priveste viitorul formatiei craiovene, care a incheiat sezonul trecut pe locul trei in prima liga, deocamdata nu se stie nimic sigur. "Vom merge si noi la noul primar sa discutam pentru ca reprezentam orasul si cred ca rezultatele obtinute in ultimii trei ani, o medalie de argint si doua de bronz, ne indreptatesc sa fim ajutati. La celelalte doua echipe de pe podium, Cluj si Targu Mures, autoritatile locale dau sume importante din bugetul local", a mai spus Patrascu.
Indiferent de raspunsul primarului, tehnicianul craiovean a tinut sa puncteze ca, desi s-a descurcat mereu greu cu banii, echipa nu se va desfiinta: "Am primit cateva oferte de a juca la Cetate sau la Albota in judetul Arges, dar noi am vrea tot la Craiova. Eu si domnul Nicu Neagoe vom face tot posibilul sa gasim sprijin pentru aceste fete valoroase care au jucat fotbal pe nimic, de placere".

Liga I cu trei serii?

Sistemul competitional al Ligii I de fotbal feminin ar putea suferi modificari in sezonul viitor. Federatia incearca o varianta cu trei serii a cate opt echipe fiecare, apoi in play-off sa evolueze primele doua clasate in fiecare serie, cealalta varianta fiind tot doua serii pe criterii geografice, a cate 12 formatii. In campionatul precedent au participat 20 de echipe, impartite in doua serii, est si vest, iar primele doua clasate in fiecare serie (Olimpia Cluj, Real Craiova, FCM Targu Mures, CS Brazi) au evoluat in play-off.