Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat miercuri seara, in deplasare, la turneul final al CE din 2012, dupa ce a invins reprezentativa Portugaliei, scor 24-35 (12-20), informeaza Mediafax. Tricolorele au acumulat 8 puncte in clasamentul grupei a 2-a a preliminariilor, ocupand primul loc, inaintea ultimei etape. Tot cu 8 puncte este si Serbia, pe locul secund, care obtine si ea calificarea la turneul final, dupa victoria de miercuri, in deplasare, cu Grecia, scor 21-26. Portugalia, cu 4 puncte, si Grecia cu 0, ocupa locurile 3-4.
In primele partide din preliminariile CE din 2012, Romania a obtinut patru victorii, cu Portugalia (35-24 si ), cu Grecia (38-18) si cu Serbia (21-19), dar si o infrangere, tot cu Serbia (27-29).
Romania va juca ultimul meci din preliminarii la Piatra Neamt, cu Grecia, in 2 iunie. Partida de sambata va fi si ultima pe banca tehnica a Romaniei pentru antrenorul Radu Voina, la patru ani distanta de la preluarea reprezentativei.
Primele doua clasate din fiecare din cele sapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda, care este programat in intervalul 2-16 decembrie.
La turneul final sunt calificate din oficiu campioana europeana Norvegia si natiunea gazda, Olanda.