Nationala de handbal feminin a Romaniei debuteaza astazi la turneul preolimpic de la Lyon. Prima adversara a elevelor lui Radu Voina va fi reprezentantiva tarii gazda, vicecampioana mondiala.


Romania debuteaza astazi la turneul preolimpic de handbal feminin, din Franta. Tricolorele, pregatite de Radu Voina si Ion Craciun, vor avea o grupa infernala, urmand sa intalneasca in urmatoarele trei zile Franta (astazi, ora 20.00, Dolce Sport), Muntenegru (maine, ora 15.45) si Japonia (duminica, ora 15.15) pentru a prinde unul dintre cele doua locuri la Jocurile Olimpice de la Londra.
Inaintea turneului de la Lyon, selectionerul Radu Voina a spus ca Romania poate sa se califice acasa la vicecampioana lumii, Franta.
"Obiectivul nostru este sa castigam cele trei meciuri, nu unul. Pentru ca, daca mergem cu gandul sa invingem Franta si Muntenegru, sa ne menajam cu Japonia, sau alte calcule, nu avem nici o sansa. Din pacate, in perioada de pregatire din tara nu am avut la dispozitie si jucatoarele din strainatate. In plus, sunt multe fete tinere care trebuie sa se pregateasca si am fi avut nevoie de mai mult timp de pregatire. E sfarsit de sezon, fetele sunt obosite, dar e clar ca toate isi doresc foarte mult. Putem izbandi numai daca vom fi o echipa, si nu individual. S-a vazut si in amicalele cu Coreea de Sud ca in momentele in care nu jucam colectiv nu avem nici o sansa", a spus selectionerul pentru Gazeta Sporturilor.

Radu Voina: Presiunea
e pe Franta

Referitor la meciul de debut, cu Franta, Voina considera ca presiunea mai mare va fi pe reprezentativa tarii gazda: "Eu zic ca presiunea mai mare va fi pe ele. Intalnim Franta, vicecampioana lumii, la ea acasa. Noi nu avem decat sansa de a castiga. Franta, in ultima perioada, ne-a cam invins. Am suferit si o infrangere rusinoasa la ultimul Campionat Mondial din Brazilia, dar speram sa aratam altceva in acest meci. In disputele cu Franta si Muntenegru se vor da adevarate batalii pe semicerc, vor fi lovituri, pentru ca handbalul de azi se joaca mult mai fizic".
Lotul deplasat in Hexagon cuprinde 18 jucatoare. Trei dintre ele au mai participat pana acum la doua editii ale Jocurilor Olimpice: Talida Tolnai, Ramona Farcau si Aurelia Bradeanu.
Programul Romaniei in Franta
Astazi, ora 20.00: Romania-Franta
Maine, ora 15.45: Romania-Muntenegru
Duminica, ora 15.15: Romania-Japonia
* primele doua clasate se califica la JO de la Londra