Directorul SCM-U Craiova, Nicu Stoian, l-a inlocuit pe Dan Pascu, antrenorul echipei masculine de volei, cu un neamt, Michael Merten,
un tehnician cu obiective marete. Pascu a fost anuntat ca nu i se mai prelungeste contractul la o zi dupa ce a implinit 48 de ani.
Echipa masculina de volei SCM-U Craiova are obiective marete in sezonul viitor. Conducatorii clubului municipalitatii au hotarat ca pentru a ataca un loc pe podium este nevoie de o schimbare, in prima faza, a bancii tehnice. Astfel, antrenorul Dan Pascu a fost anuntat miercuri ca nu i se mai prelungeste contractul care expira la sfarsitul acestei luni.
Decizia i-a fost comunicata antrenorului craiovean la o zi dupa ce acesta a implinit 48 de ani si este putin surprinzatoare, in conditiile in care anul acesta sub comanda lui Pascu echipa si-a indeplinit obiectivul fixat: a ajuns, in premiera, in play-off, apoi a incheiat sezonul pe locul sapte, iar in Cupa Romaniei s-a oprit in semifinale, fiind invinsa cu mult ghinion de Dinamo Bucuresti.
In locul lui Danut Pascu, directorul clubului SCM, fostul voleibalist Nicu Stoian, a adus un antrenor german, Michael Merten, care acum doua sezoane a antrenat campioana Romaniei, Remat Zalau, formatia salajeana obtinand atunci, la fel ca si in acest sezon, titlul de campioana.
Neamtul a fost zilele trecute in Banie, a semnat un contract valabil pe doua sezoane si se poate spune ca deja a inceput munca deoarece de la Craiova a plecat spre Sofia (Bulgaria) pentru a urmari jucatori la un turneu international. Merten, care in ultima vreme a antrenat nationala de volei juniori a Germaniei, va reveni la Craiova in luna iulie pentru a face lotul si planul de pregatire.

I s-a propus sa preia fetele

Dat afara de la baieti pe nepusa masa, Dan Pascu a primit o propunere de a ramane in club, ca antrenor la echipa de volei feminin, urmand sa ia locul lui Marian Constantin. Fetele au incheiat sezonul trecut pe locul opt, desi aveau ca obiectiv un loc de cupe europene.
"Miercuri, tehnicianul german Michael Merten a semnat un contract pe o durata de doi ani cu SCM-U Craiova. Obiectivul este unul precis, locurile 1-2. In ceea ce-l priveste pe tehnicianul Danut Pascu, i-am propus, si a acceptat verbal, sa preia echipa feminina. Din pacate, nu putem continua colaborarea cu domnul Marian Constantin", a spus Nicu Stoian, directorul SCM-U, intr-un comunicat remis presei.
Obiectivul lui Merten: locurile 1-2
Campion cu Remat Zalau, Merten are ca obiectiv la SCM-U Craiova clasarea pe locurile 1-2, un obiectiv extrem de indraznet daca stam sa ne gandim la sumele de bani investite in jucatori de echipele care au incheiat sezonul acesta pe podium.