Divizia A
Energia Rovinari - CSU Atlassib Sibiu 96-81
Sala Sporturilor Targu Jiu, spectatori 600.
Energia: Troupe (22 puncte), Kabengele (4), Darby (21), Steffel (10), Mocanu (15), Kljajevic (2), S. Nikolic (17), Gutoaia (6), Alionescu, Gliga, Bratoloveanu, Deconescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
CSU Sibiu: Ban, Pascu (9 puncte), Scott (8), Riley (12), Funn (2), Austin (16), Lefter (5), Popa, Craciun (9), Wisseh (20), Raducan. Antrenor: Catalin Vulc.
Arbitrii: M. Serban, A. Faur, L. Bukuresti.
Energia Rovinari a dispus de CSU Atlassib Sibiu, scor 96-81 (26-20, 25-24, 18-23, 27-14), intr-un joc restant din etapa a 20-a a diviziei A, si continua sa spere la calificarea in play-off

Sibienii au venit la Targu Jiu fara antrenorul principal Catalin Vulc, dar au beneficiat ad-hoc de trei "aliati" importanti, cei trei arbitri, Mircea Serban, Alin Faur si Laszlo Bukuresti. Primii doi au fost criticati de Slobodan Nikolic, inaintea jocului, pentru prestatia din etapa trecuta, cu CSM Bucuresti, iar acum au vrut sa arate ca soarta partidei e in mainile lor. Deciziile din prima repriza au tinut meciul echilibrat, iar publicul i-a contestat copios. Momentul cel mai penibil s-a consumat in sfertul doi, la scorul 35-26 pentru Energia, in timpul executarii a doua libere de catre Wisseh, cand Alin Faur a dictat fault tehnic pentru gazde, motivand ca a fost injurat de tehnicianul Nikolic, aflat pe partea opusa a terenului. Ardelenii au profitat de cadou si pana la urma au egalat, scor 42-42, dar Energia nu a cedat si a intrat la pauza cu avans de sapte puncte, 55-44. Sicanele arbitrilor s-au mai impuținat in partea a doua si Energia s-a impus fara probleme. "Ce pot spune despre arbitraj?! Alin Faur mi-a dat un fault tehnic, spunand ca l-as fi injurat. Erau 20 de metri intre noi, o atmosfera incredibila facuta de suporteri, si era imposibil ca el sa ma fi auzit zicand ceva. Ma pregatisem pentru un astfel de arbitraj si am stat cam tot meciul pe banca. Acel fault tehnic a fost, intr-un fel, bun pentru noi, caci ne-a facut sa jucam si mai bine, sa luptam mai mult", a comentat Nikolic.

Au jucat cu sufletul

Publicul a fost alaturi de echipa si a dat putere jucatorilor sa lupte si impotriva erorilor de arbitraj. Nervii gorjenilor au fost pusi la grea incercare, lucrurile fiind la un pas sa degenereze in bataie in sfertul doi, dar jucatorii s-au calmat si si-au vazut de joc. Energia nu a cedat initiativa nici un moment si a obtinut o victorie care mentine echipa in carti pentru play-off. "Era imposibil sa pierdem meciul avand parte de o asemenea atmosfera. Apararea pe care am facut-o in repriza a doua a fost mai buna decat cea practicata in primele doua sferturi, caci si eu, si jucatorii am fost foarte nervosi, dar la pauza mare am pregatit o tactica ce a dat rezultate. Partida a fost una importanta pentru noi si ma bucur ca jucatorii mei au dat suta la suta pe teren si au jucat din inima, au luptat pentru fiecare minge", a declarat Slobodan Nikolic. Trupa gorjeana a acumulat 32 de puncte si ocupa locul 9 in acest moment, la un punct in spatele echipelor CSU Ploiesti si CSU Sibiu.
Jucatorii si antrenorii echipei Energia, impreuna cu Asociatia "Tinere Sperante Gorjene", au facut un gest umanitar inaintea jocului cu Sibiu, oferind suma de 500 de lei unei fetite din Lelesti a carei familie are o situatie materiala precara. De asemenea, echipa a oferit martisoare doamnelor si domnisoarelor prezente in tribune la jocul cu Sibiu.
CSU Sibiu a fost condusa de pe banca de Mircea Vulc si nu de antrenorul principal, Catalin Vulc, tinut acasa de probleme medicale. Directorul sportiv al sibienilor, Horatiu Floca, nu contesta succesul gazdelor. "A fost o partida controlata de echipa gazda, care a obtinut o victorie meritata. Ne-am apropiat de cateva ori la doua-trei puncte de adversari, dar nu am reusit sa preluam niciodata conducerea. Ne-a lipsit Khartchenkov, care are niste probleme medicale mari. Jocul facut de Darby si Troupe a fost foarte bun si acesti lideri ai echipei au inclinat balanta in favoarea lor", a declarat Floca.