Polivalentul Alexandre Cardoso are, totusi, o limita. Brazilianul refuza sa joace fundas dreapta de frica unei accidentari.
Seria teribila de accidentari din banda dreapta i-a bagat in sperieti pe panduri. Pana si Cardoso, fotbalistul plimbat pe patru posturi de Petre Grigoras, ar refuza postul de fundas dreapta. "Peste tot vreau sa joc, mai putin ca fundas dreapta, ca acolo cine joaca se accidenteaza. Vreau sa ajut echipa cat mai mult, insa e foarte greu cand schimbi des locul. Dar eu vreau sa ajut si sa fiu o piesa importanta la echipa. Muncesc in fiecare zi si, daca are nevoie antrenorul de mine, intru si in poarta, doar manusi vreau, si acolo incerc sa fac totul cat mai bine. Imi e frica doar de postul de fundas dreapta", a declarat brazilianul pentru site-ul oficial al clubului.
Pandurii a pierdut trei oameni importanti in partea dreapta in ultimele luni - Cosmin Bacila, Marian Pleasca, Adrian Rusu - si doar ultimul dintre ei are sanse sa mai evolueze in finalul acestui sezon. "Rusu abia peste o luna si jumatate va reveni la efort, am inteles ca i se va prelungi perioada de refacere, deci este exclus sa ma bazez pe el in urmatoarele cinci-sase etape. In rest, cu tot respectul pentru jucatorii accidentati mai demult, le va fi foarte greu sa revina pana la sfarsitul campionatului. Imi pare rau, dar cred ca si ei realizeaza ca revenirea pe terenul de joc va mai dura mult. Ma doare rau de tot ca i-am pierdut, dar in acelasi timp sunt constient ca anul acesta nu ne vor putea ajuta in retur", a declarat Petre Grigoras.

"Am muncit bine
la Targu Jiu"

Aflat de patru ani in Romania, Alexandre Cardoso este unul dintre jucatorii indragiti la Targu Jiu. Cardoso si Mingote sunt singurii supravietuitori din lotul de 11 portughezi si brazilieni importat de Pandurii in 2008. "Pandurii a fost o echipa care m-a primit cu bratele deschise, asta a contat mult pentru mine si acesta este un motiv pentru care sunt de atata timp in Romania. In 2008, nu ma gandeam ca voi ramane timp de patru ani aici. Cred ca si clubul este multumit, pentru ca eu si Mingote am muncit bine", a mai declarat Cardoso. Brazilianul este golgheterul echipei in acest sezon, cu cinci goluri, insa recunoaste ca postul de atacant nu i se potriveste. "Da, e mai bine atacant, e mai frumos, dar e mai greu, trebuie mai multa tehnica. Pentru un meci-doua mi-a placut sa joc acolo, esti aproape de poarta si poti sa reusesti cel mai asteptat lucru dintr-un meci, golul. Las jucatorii care stiu sa dribleze si au tehnica buna, pentru mine e mai bine in aparare", a spus Cardoso.
Dupa stagiul doi, brazilianul a preferat sa ramana in Antalya, unde vremea e mai prietenoasa, avand ocazia sa-si continue antrenamentele alaturi de Brata si Bacila. "Aici e mai cald, e o atmosfera mai apropiata de cea de acasa. Eu nu am familia in Romania, am doar prieteni si colegi acolo si nu aveam de ce sa merg, mai ales ca am vazut la televizor ca e frig. In Antalya e cald si ma pot antrena normal", a explicat Cardoso.

Nistor, prins
fara permis

Mijlocasul echipei Pandurii, Dan Nistor, a fost surprins, duminica, de politistii Biroului Rutier Campulung conducand fara permis un Audi A5, in comuna natala Rucar, din judetul Arges, si i s-a intocmit dosar penal. Fotbalistul risca inchisoare de la unu la cinci ani. Nistor a fost acasa intre cele doua stagii ale pandurilor, iar ieri-dimineata a plecat din nou in Antalya, in cantonament, impreuna cu gruparea gorjeana. Dan Nistor este de anul trecut Cetatean de Onoare al comunei Rucar, fiind primul fotbalist din aceasta localitate care a ajuns in Liga 1.