Cand nu sunt rezultate la o echipa, antrenorul pleaca primul. Asa a facut si Bertholt Vasuica, tehnicianul voleibalistelor de la SCM-U Craiova. El a fost inlocuit rapid cu Marian Constantin.
Patru esecuri consecutive au cantarit greu pe umerii antrenorului echipei feminine de volei SCM-U Craiova, Bertholt Vasuica. Acesta l-a anuntat marti pe Nicu Stoian, presedintele clubului SCM, ca vrea sa-si dea demisia. Seara, clubul a dat un comunicat oficial, care suna astfel: "Domnul Berthold Vasuica si-a prezentat demisia invocand unele probleme personale. Pe cale amiabila am convenit sa incetam colaborarea cu Domnia sa, iar de pregatirea echipei se va ocupa Pusa Dina". Ieri-dimineata, antrenamentul fetelor a fost condus de Pusa Dina. La pranz, reprezentantii SCM au trimis un nou comunicat, in care anuntau ca noul antrenor al echipei este Marian Constantin, iar Pusa Dina a parasit clubul. Ce s-a intamplat in interval de cateva zeci de minute a explicat Nicu Stoian: "La club a venit Bertholt Vasuica sa-si depuna demisia. In dorinta de a-l face sa se razgandeasca,
le-am convocat la o discutie pe antrenoarea Pusa Dina si pe capitanul echipei, Denisa Rogojinaru. Berti a spus ca ia asupra lui toata vina pentru rezultatele nesatisfacatoare din ultima vreme si ca nu revine asupra deciziei. Dupa ce am purtat discutii si cu Pusa Dina, Consiliul de Administratie al clubului a decis ca antrenoarea, facand parte din conducerea tehnica, sa nu mai fie oprita, daca Vasuica pleaca".
Contactata de GdS, Pusa Dina a spus ca nu stia de decizia Consiliului de Administratie: "Am avut o discutie la care a participat si Bertholt Vasuica, iar domnul Gongu (n.r. - Petre Gongu, directorul economic al SCM) mi-a cerut sa-mi dau demisia. Dar nu am primit nici o decizie scrisa". Antrenoarea s-a prezentat la sala pentru antrenamentul de la ora 17.00, dar a fost anuntata ca a fost demisa. "Mi-au spus ca sunt demisa si am plecat. O sa vad ce voi face in continuare", a adaugat aceasta. Pusa Dina era la echipa inca de la infiintarea clubului SCM, acum cinci ani, dar a fost antrenor secund si inainte, cand echipa apartinea CS Universitatea Craiova, iar antrenor principal era Adrian Cotoranu. La echipa feminina de volei a clubului municipalitatii au avut loc cele mai multe schimbari pe banca tehnica. De cate ori un antrenor era schimbat, Pusa Dina era pusa sa se ocupe de echipa, fiind un fel de manta de vreme rea.

Vasuica, retragere discreta

In ceea ce-l priveste pe Bertholt Vasuica, acesta se afla la a treia demisie de la SCM-U. De fiecare data fostul voleibalist a plecat fara scandal. De data aceasta, se pare ca in spatele declaratiei date de Nicu Stoian, ca Vasuica si-a dat demisia din motive personale, sta motivul ca antrenorul nu mai putea sa comunice cu jucatoarele sau nu se putea face inteles de unele titulare. De aici au pornit problemele. O echipa considerata de multi antrenori din tara ca avand potential a inregistrat patru esecuri consecutive, iar in unele meciuri unele jucatoare au facut greseli de incepatoare. Chiar daca de fiecare data a stat perioade scurte la echipa, fie la baieti, fie la fete, a avut rezultate satisfacatoare.
Noul antrenor cunoaste lotul

Oficialii clubului au anuntat deja ieri numele noului antrenor. Este vorba despre Marian Constantin, tehnician care a mai pregatit formatiile Dinamo Bucuresti, Unic Piatra Neamt si ultima data CSM Bucuresti. Constantin a declarat ieri, pentru GdS, ca vine in Banie sa faca treaba: "Nu mi-e frica sa preiau o echipa in plin campionat. Sunt bucuros ca vin la Craiova, vin cu inima deschisa sa facem o treaba buna. Trebuie sa redresam corabia cat mai repede. Pe multe dintre componentele lotului le stiu, le-am avut ca eleve sau le-am urmarit la lucru in competitie". Tehnicianul va sustine astazi primul antrenament.