ProSport.ro informeaza: Am debutat cu dreptul in Cupa Europeana a Natiunilor din 2012! Romania - Portugalia 15-7

Romania a reusit sa castige primul meci din Cupa Europeana a Natiunilor din 2012, scor 15-7, impotriva reprezentativei Portugaliei. Partida s-a desfasurat pe stadionul Arcul de Triumf din Capitala in fata a peste 1.000 de spectatori.

Iata cum s-au desfasurat principalele faze ale partidei:
Min 80+2 - Final de meci
Min 80 - Vlaicu transforma o lovitura de pedeapsa si Romania conduce cu 15-7
Min 67 - Vlaicu reuseste si transformarea si Romania conduce cu 12-7
Min 66 - Dupa o actiune prelungita de atac a tricolorilor, Andrei Ursache reuseste sa culce balonul in terenul de tinta al lusitanilor
Min 54 - Vlaicu rateaza o lovitura de pedeapsa
Min 24 - Transformarea este reusita de portughezi care preiau conducerea 7-5
Min 23 - Lusitanii profita de o gafa a jucatorilor nostri si reusesc eseul egalizator
Min 9 - Danut Dumbrava nu reuseste transformarea si scorul ramane 5-0
Min 8 - Lemnaru reuseste primul eseu al acestei partide

UPDATE 12:15 - Oficialii au reusit sa deszapezeasca suprafata de joc, iar arbitrul partidei si-a dat acceptul pentru desasurarea partidei dintre Romania si Portugalia.
Jucatorii celor doua echipe vor ajnge in scurt timp la stadion, iar partea de incalzire o vor efectua in trei parti: una la vestiare, alta in sala de forta si ultima pe terenul de joc.
UPDATE 10:15 - Oficialii FRR se ocupa in acest moment de deszapezirea suprafetei de joc. Acestia estimeaza ca in doua ore aceasta va fi complet curatata.
"Operatiunea de deszapezire merge foarte bine. Pana acum am reusit sa deszapezim 60 la suta din suprafata de joc. Nu ne incomodeaza ploaia si estimam ca in doua ore vom scoate tot terenul de sub zapada. Avem doua masini care arunca zapada si asteptam inca un utilaj. Terenul este moale, nu este inghetat, iar acum asteptam decizia comisarului de meci", a spus Lucian Lorin, directorul de comunicare a FRR.
Nationala de rugby a Romaniei are programat astazi un meci cu Portugalia, la Bucuresti (ora 14:00 in direct pe GSP Tv), in primul meci din returul 2011/2012 al Cupei Europene a Natiunilor. Desfasurarea partidei de pe Stadionul "Arcul de Triumf" sta insa sub semnul intrebarii, in conditiile in care sunt anuntate in continuare ninsori si temperaturi cu multe grade sub minus.
Cod galben de viscol si ninsori, drumuri nationale blocate, altele inchise si un frig naprastic care alunga de pe strazi orice urma de trecator sunt elementele care compun imaginea unei Romanii aflata in plina iarna. "Stejarii" sfideaza insa vremea si dupa ce s-au pregatit toata saptamana la temperaturi negative sunt gata pentru meciul de azi cu Portugalia.

Teren moale sub zapada

Hotarati sa faca absolut totul ca partida sa aiba loc oficialii Federatiei Romane de Rugby (FRR) au organizat un adevarat comandament de iarna. Operatiunea dezapezirea si sondarea permanenta a starii gazonului aflat sub stratul de zapada a fost completata zilnic de legatura permanenta cu Aurora Bell, directorul Prognoza al Administratiei Nationale de Metereologie. "Vorbim de doua-trei orei pe zi cu dansa la telefon. Pentru ora meciului se anunta o temperatura in jurul valorii de 0 grade, posibil cu ploaie care se va transforma in lapovita, insa meciul se poate juca si pe ninsoare. Am testat zilnic terenul si sub stratul de zapada este moale, nici gand sa fie inghetat", explica Florin Matei, secretar general FRR.

Ceai cald, cafea si lopeti impotriva zapezii

Astfel, partida dintre "stejari" si "lusitani" a inceput oficial ieri dupa-amiaza odata cu prima actiune de deszapezire, ce a eliberat de sub troienele de zapada aleile si tribunele de pe Stadionul "Arcul de Triumf". La fel ca anul trecut, pentru a evita problemele legate de inghetarea terenului peste noapte, oficialii FRR au decis ca terenul de joc sa fie scos de sub nameti azi, cu doar cateva ore inaintea fluierului de start. Operatiunea va debuta la ora 07:00 dimineata si alaturi de echipele de juniori si personal ROMPREST sunt asteptati sa dea o mana de ajutor si fani ai rugbyului. "Ne perfectionam de la an la an tehnica de deszapezire. Asteptam cat mai multa lume sa fie alaturi de noi si pentru asta suntem pregatiti cu ceai cald, cafea si sandwiciuri. Vom avea basculante care vor cara zapada, minitractoare si speram sa terminam exact inaintea meciului", a explicat Lucian Lorin, directorul de comunicare al FRR. Cei care vor lua decizia oficiala in ce priveste disputarea partidei sunt arbitrul si observatorul partidei, ce vor inspecta terenul de joc in jurul orei 12:00. Celelalte doua meciuri din CEN, Ucraina - Georgia si Rusia - Spania au fost deja amanate din cauza conditiilor meteorologice.
"Noi ne dorim sa jucam indiferent de vreme. Ne-am pregatit pentru acest meci si nu vad de ce sa ne dorim amanarea lui. Nu ne sperie nici frigul, nici ninsoarea", Marius Tincu, capitan Romania
Portughezii au sosit ieri in Bucuresti fiind luati prin surprindere de gerul din Capitala

Romania - Portugalia pe scurt

S 200 litri de ceai si cafea fierbinte si 300 de sandwiciuri a pregatit FRR pentru cei care vor participa la actiunea de deszapezire
S terenul va fi marcat cu vopsea rosie si nu alba ca de obicei
S spectatorii care vor veni la meci vor primi gratis ceai cald
S se va juca cu un balon special, fosforescent vizibil si pe cea mai puternica ninsoare