Fosta jucatoare a Oltchimului a semnat un contract pe sase luni cu SCM Craiova, formatie aflata pe ultimul loc in Liga Nationala
Dupa mai multe runde de negocieri, oficialii echipei feminine de handbal SCM Craiova au reusit sa transfere o jucatoare experimentata de la campioana Oltchim Ramnicu Valcea. Este vorba despre Roxana Han Gatzel, de 31 de ani, handbalista nascuta in Craiova, care a venit de la Valcea definitiv, nu sub forma de imprumut, si a semnat cu SCM un contract valabil pe sase luni, cu optiune de prelungire. Antrenorul Bogdan Burcea a spus ca venirea Roxanei, care evolueaza pe postul de centru, va ajuta mult echipa sa paraseasca locurile retrogradante: "Este un transfer important care nu face decat sa ne dea un plus de valoare si experienta. Alaturi de Roxana sunt convins ca echipa va avea alta exprimare in teren. Jucatoarele mai tinere vor creste si ele in joc si vor arata alta atitudine, fiind mult mai sigure pe potentialul pe care il au. Continuam politica de a avea cat mai multe jucatoare din Craiova sau zona Olteniei, Roxana fiind nascuta in Craiova".

Debuteaza sambata, contra Zalaului

Experimentata jucatoare, care a debutat in handbal la CSS Craiova, a ales sa joace pentru SCM Craiova, deoarece evolua prea putin la Oltchim, ea venind dupa o accidentare care a necesitat si o interventie chirurgicala. De altfel, conducatorii clubului valcean au decis marti, in urma unei sedinte, sa reduca lotul la 18 jucatoare, iar Roxana si Melinda Geiger (inter dreapta) sa fie cedate altor formatii.
Daca pe Han Gatzel au luat-o deja, craiovenii si-ar dori-o si pe Geiger, dar se pare ca jucatoarea originara din Baia Mare ar vrea sa evolueze la o echipa din strainatate.
Roxana Han Gatzel, care din 2005 este cetatean de onoare al Craiovei, isi va intalni astazi noile colege, la antrenamentul programat cu incepere de la ora 15.30 in Sala Sporturilor "Ion Constantinescu" din Banie, iar sambata va debuta pentru noua sa formatie, intr-un meci contra Rulmentului Zalau, echipa la care a evoluat inainte de a ajunge la Oltchim. "Sper ca la meciul cu Zalau sa se vada ca am facut o alegere inspirata prin aducerea Roxanei", a spus antrenorul Bogdan Burcea.

E vicecampioana mondiala
Roxana Han Gatzel, nascuta pe 28 mai 1980, este un produs al CSS Craiova. In palmaresul handbalistei figureaza urmatoarele performante: vicecampioana mondiala cu nationala Romaniei la Campionatul Mondial din Rusia (2005), campioana mondiala la tineret, campioana mondiala la junioare, de trei ori campioana nationala si tripla castigatoare a Cupei Romaniei, castigatoare a Cupei Winner’s Cup (2007), castigatoare a Champions Trophy (2007), castigatoare a Supercupei Romaniei, medaliata cu bronz la Campionatul European din Danemarca si Norvegia (2010).