Problemele fotbalului mic din Dolj nu au disparut nici in 2012 si asta deoarece conducatorii suspendati ai AJF, presedintele Nicu Neagoe si vicele Sorin Patrascu, nu au binevoit sa faciliteze alegeri pana la 15 ianuarie, asa cum le-o ceruse FRF. "In conformitate cu Hotararea Comitetului Executiv din 12.12.2011 va informam ca refuzul AJF Dolj de a efectua demersurile necesare in vederea intrarii in legalitate pana la 15.01.2012 va determina aplicarea sanctiunilor statutare, putandu-se ajunge inclusiv la excludere", asa suna instiintarea trimisa pe 22 decembrie 2011 de Adrian Stangaciu, consilierul juridic al FRF, catre sefii AJF Dolj.
Neagoe si Patrascu si-au vazut in continuare de ale lor, contestand in scris modul de judecata al FRF si al Judecatoriei Craiova, care a anulat in septembrie 2011 toate hotararile luate pe 19 decembrie 2009 in cadrul Adunarii Generale ca urmare a procesului intentat de Silviu Bogdan, principalul contestatar. Neagoe i-a certat pe membrii federatiei pentru modul in care l-au instiintat (prin fax), punctand ca este o "mojicie fara margini, avand in vedere importanta raspunsului", tinand cont ca el si vicele Patrascu "erau in concediul legal". Neagoe a trecut si la amenintari la adresa membrilor FRF, punctand ca, daca "doriti sa continuati cu abuzurile comise fata de conducerea AJF Dolj va stau la dispozitie, urmand ca la momentul potrivit sa ma adresez instantelor sportive, daca mai sunt, si apoi la cele civile interne si internationale". Acesta nu recunoaste nici decizia definitiva si irevocabila a Judecatoriei Craiova din septembrie 2011, considerand-o "abuziva si ilegala".
Nicu Neagoe a sfidat si ieri, in cel de-al 12-lea ceas, membrii FRF, care il convocasera de dimineata la raport, in speranta ca vor gasi o cale de mijloc, insa presedintele suspendat al AJF Dolj nu si-a parasit biroul.

Campioana Doljului, in pericol sa nu fie recunoscuta

Din nefericire, "meciurile" lui Nicu Neagoe cu contestatarii sai si cu FRF, pierdute pe linie, pot afecta toate echipele din Liga a IV-a, campioana Doljului fiind in pericol sa nu fie recunoscuta in cazul in care AJF Dolj nu organizeaza alegeri ca sa intre in legalitate. Si asta sustine chiar juristul FRF, Adrian Stangaciu, pe care GdS l-a contactat printr-un e-mail, cerandu-i sa explice consecintele sau calea de rezolvare a problemei cu care se confrunta fotbalul doljean. "Raspunsul la solicitarea dumneavoastra este destul de complicat
dintr-un motiv foarte simplu: Comitetul Executiv al FRF este cel care decide daca sanctioneaza AJF Dolj si care este sanctiunea aplicabila. Personal pot si voi face o prezentare a situatiei de fapt si de drept existente la AJF Dolj, urmand ca decizia sa apartina Comitetului Executiv. Evident, vorbim atat de nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, prin care sunt invalidate lucrarile unei Adunari Generale de alegeri, precum si de esecul de a se adopta statutul-cadru asa cum a impus FRF tuturor AJF-urilor, avand in vedere faptul ca Biroul Executiv al AJF Dolj nu a convocat pana in prezent Adunarea Generala a AJF Dolj. Cu toate acestea, in situatia in care se va decide sanctionarea AJF Dolj - depinde de sanctiunea aplicata - vor avea de suferit si membrii afiliati (echipele - n.r.). Precizez ca o sanctiune de suspendare sau excludere va duce fara dubiu inclusiv la repercusiuni asupra membrilor afiliati ai AJF Dolj. Cu scuzele de rigoare pentru faptul ca nu pot oferi un raspuns clar si concis, va raman la dispozitie pentru orice alte nelamuriri. Sper sa pot da detalii mult mai clare dupa prima sedinta a Comitetului Executiv (care va avea loc in luna februarie - n.r.), cand se va discuta aceasta problema. Cu toate acestea, recunosc ca imi doresc ca AJF Dolj sa ia masurile necesare pentru convocarea Adunarii Generale, intrarea in legalitate si, implicit, evitarea aplicarii unor sanctiuni din partea FRF", a notat Adrian Stangaciu, admitand ca echipa care va iesi campioana la finalul editiei nu va fi recunoscuta in cazul in care AJF Dolj nu va intra in legaliate.
Constienti de pericolul la care sunt expusi din cauza lui Nicu Neagoe si a lui Sorin Patrascu, mai multi conducatori ai echipelor afiliate au inceput sa stranga semnaturi pentru a convoca Adunarea Generala Extraordinara, urmand sa stabileasca data alegerilor la AJF Dolj.