Capitanul echipei de baschet SCM-U Craiova, Branislav Tomic, si-a fracturat un deget de la mana la antrenament si va sta patru saptamani. Accidentarea sarbului pica foarte rau, deoarece si alti jucatori importanti din lot sunt indisponibili.
Antrenorii echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, Andelko Mandic si Marius Toma, au mari batai de cap inaintea meciului de duminica, de pe teren propriu, cu BCM-U Pitesti, programat cu incepere de la ora 18.00. Mai bine de jumatate din jucatori acuza diferite probleme medicale si oficialii clubului din Banie chiar au cerut amanarea partidei cu argesenii, dar nu s-a putut.
Dupa ce, in primul meci din 2012, disputat la Giurgiu, craiovenii nu au putut folosi doi jucatorii importanti, canadianul Steve Ross si americanul LeVar Seals, la antrenamentul de miercuri s-a accidentat si capitanul echipei, Branislav Tomic. Jucatorul sarb si-a fracturat degetul mare de la mana dreapta si va fi indisponibil aproximativ o luna. "Ghinioanele se tin lant de noi. Miercuri, la antrenament, s-a accidentat Tomic, fracturandu-si un deget in urma unui contact cu colegul sau, Orbeanu. Ross este nerefacut dupa problemele la inghinali, Seals acuza in continuare dureri dupa entorsa suferita saptamana trecuta la amicalul cu Energia de la Targu Jiu, iar probleme mai mari sau mai mici mai au Albu, Orbeanu si Gavrila", a spus ieri Marius Toma, antrenor secund al oltenilor. Absentele lui Tomic, Ross si Seals vor cantari mult in evolutia "alb-albastrilor", cei trei baschetbalisti fiind principalii marcatori ai echipei.

Au vrut sa amane meciul

Cu lista jucatorilor indisponibili sau incerti, craiovenii au incercat ieri sa amane partida cu Pitesti, dar nu au reusit. "Ni s-a spus ca nu mai exista in regulamentul federatiei prevederea aceea ca atunci cand ai multi jucatori accidentati si chiar faci dovada sa ti se amane meciul. In conditiile acestea, partida cu Pitesti se anunta extrem de grea pentru noi", a adaugat Toma. Accidentarile au venit in contextul in care SCM-U are "foame" de victorii, deoarece oltenii au doar patru victorii in acest sezon si 11 infrangeri, ocupand locul 12 in Divizia A.

Federatia sarbatoreste
la parlament

Federatia Romana de Baschet va organiza Gala Aniversara la Palatul Parlamentului, pe 30 ianuarie, pe lista invitatilor numarandu-se nume mari ale baschetului autohton si international, informeaza Mediafax. Carmen Tocala, presedinta Federatiei Romane de Baschet, a dezvaluit ca in interiorul Palatului Parlamentului vor fi aduse o suprafata de joc si doua panouri, iar baschetbalistii vor face demonstratii de slam-dunk, un procedeu spectaculos.