Politistii de la Rutiera si-au scos radarele pe sosele duminica si au incercat sa-i tempereze pe soferii care apasa prea mult pedala de acceleratie
Politisti din cadrul Serviciului Rutier Dolj si de la Biroul Rutier Craiova au organizat duminica o actiune pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesiva pe drumurile din judet.
Politistii de la Rutiera si-au amplasat radarele in "cascada", reusind in acest fel sa "pacaleasca" aproape 100 de soferi, care s-au ales cu amenzi, iar o parte dintre ei, si cu permisele suspendate. In total, au fost folosite opt aparate radar pe principalele drumuri din Dolj. De exemplu, pe DN 55, Craiova - Bechet, oamenii legii au amplasat radare la Facai, Tamburesti si Sadova. Multi dintre soferii care au "scapat" la unul din radare au "dat" in urmatorul.
Politistii doljeni au precizat ca, in total, au fost constatate 178 de abateri contraventionale, dintre care 99 pentru depasirea vitezei regulamentare, pentru care au fost aplicate amenzi in valoare de 25.473 de lei. De asemenea, au fost suspendate opt permise de conducere si au fost retrase patru certificate de inmatriculare.

Recordul de pe DN 6, 131 km/h

Printre cei care au devenit pietoni se numara un tanar din Caracal-Olt si un craiovean, care circulau cu 131, respectiv 123 km/h.
Lucian Ciuca, de 20 de ani, din Caracal, a fost inregistrat de radar in timp ce conducea un Renault pe DN 6, avand viteza de 131 km/h pe o portiune de drum unde viteza maxima admisa este de 70 km/h. Tanarul s-a ales cu o amenda in valoare de 1.206 lei si i-a fost retinut permisul de conducere pentru 90 de zile.
Alt sofer, Gheorghe Bucicoiu, de 38 de ani, din Craiova, care conducea un Ford inmatriculat in Bulgaria pe DN 55, in localitatea Tamburesti a fost depistat in timp avea 123 km/h, limita maxima in acea zona fiind de 50 km/h. Acesta a fost sanctionat cu o amenda de 603 lei si i-a fost retinut permisul de conducere pentru 90 de zile.
O statistica intocmita de IPJ Dolj arata ca, in primele trei luni ale acestui an, in judet au fost inregistrate 45 de accidente, soldate cu 12 morti, 40 de persoane ranite grav si 22 usor. Principala cauza a producerii accidentelor rutiere in Dolj este viteza excesiva, urmata de conducerea imprudenta si traversarea neregulamentara.