Un consilier ANAF a fost arestat pentru 29 de zile fiind acuzat de trafic de influenta. Adrian Gavrila este acuzat ca ar fi luat mita pentru a inlesni importul fara plata taxelor vamale a 960 de tone de tutun. In acest dosar a fost arestat preventiv si un avocat care s-a oferit sa intermedieze o mita de un milion de euro pentru o persoana din conducerea ANAF, informeaza Mediafax.
Nicolae-Adrian Gavrila, consilier superior in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a fost arestat ieri de procurorii DNA. In decurs de patru ani, el a pretins mita in suma de 1.800.000 de euro. In acest caz a fost ridicat si avocatul bucurestean Marius Stancescu. Antonello Celestini, omul de afaceri italian care l-a denuntat pe Gavrila, a declarat ca reprezentantul ANAF l-a obligat sa le dea mita vamesilor. "Am avut niste tutunuri in tara si Vama ma impiedica sa le scot legal. Ma obliga sa dau bani", a declarat afaceristul.
Omul de afaceri sustine ca, in momentul in care a refuzat sa plateasca mita solicitata, i s-a inscenat un dosar, fiind in acest fel obligat sa dea spaga.
In perioada 2007-2008, Gavrila, detinand functia de consilier in cadrul ANAF, a primit de la un denuntator suma de 120.000 de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul ANAF, se arata in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.
In 2008, consilierul ANAF a pretins de la acelasi denuntator suma de 400.000 de euro pentru a interveni pe langa conducerea ANAF.
In noiembrie 2010, inculpatul Nicolae-Adrian Gavrila a pretins suma de 200.000 de euro pentru a interveni pe langa aceeasi persoana cu functie de conducere la Administratia Nationala a Vamilor, in vederea ridicarii sechestrului pus pe tutunul aflat in porturile Constanta si Giurgiu. Potrivit declaratiei de avere, consilierul ANAF Adrian Gavrila nu dispune de alt venit in afara de salariu, care nu depaseste 1.000 de euro. Acesta are un imprumut la banca de 200.000 de euro.