La data de 19 ianuarie 2011, in jurul orei 23.00, Sectia 11 Politie a fost sesizata de catre o femeie de 41 de ani din Bucuresti, cu privire la faptul ca in aceiasi seara fiul minor, in varsta de 13 ani, in timp ce se afla pe aleea din fata blocului de domiciliu a fost acostat de catre 2 indivizi necunoscuti, care sub amenintari verbale l-au obligat sa ii duca la domiciliu.
Dupa ce au patruns in locuinta, intrucat minorul a refuzat sa le puna la dispozitie bijuteriile familiei, cei doi indivizi l-au lovit si au inceput sa caute prin casa. Dupa ce au gasit o parte din bijuterii (cercei, inele, lantisoare - aproximativ 70 grame) si le-au insusit si au parasit locuinta, atentionandu-l pe minor sa nu povesteasca nimanui despre cele intamplate.
La fata locului s-au deplasat lucratori din cadrul Biroului de Investigatii Criminale - Sectia 11 Politie efectuand cercetarea, iar la data de 20.01.2011 au fost prinsi cei doi suspecti, identificati ca fiind doi minori de 15, respectiv 14 ani, ambii din Bucuresti.
Totodata s-a stabilit si faptul ca bijuteriile sustrase au fost valorificate imediat dupa comiterea faptei cu ajutorul lui O. MARIUS de 29 de ani din Bucuresti, la o casa de amanet, de unde au fost recuperate integral.
Cercetarile sunt continuate cu cei in cauza in stare de libertate, cei doi minori sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie si O. MARIUS sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire.