In vremuri de criza e bine sa nu porti aur la gat, ca sa nu sfarsesti prin a fi taiat!
In urma cu cativa ani am asistat neputincioasa la un caz in care doi indivizi i-au smuls unei fete lantisorul de aur de la gat. Si asta se intampla in centrul Capitalei, in Piata Victoriei, iar doi politisti (e drept ca erau de la politia rutiera!) erau la 200 de metri de acestia. Dupa aceea, am mai auzit de cateva cazuri asemanatoare in care femeile erau lasate fara lantisoarele de aur de la gat. Traim vremuri tulburi, iar hotii vor exista mereu.
Ce ar trebui sa faca femeile pentru a preveni asemenea situatii? Sa nu mai poarte lantisoare de aur pe strada nici ziua, nici noaptea! Asta daca vor sa ajunga in siguranta acasa, fara sa fie taiate cu lama pe fata sau amenintate cu cutitul.
Cu ani in urma am auzit un caz socant: o fata care circula cu tramvaiul a fost inconjurata de un individ dubios. Aceasta purta la gat un lantisor de aur la gat si, instinctiv, si-a dus mana catre el, vrand sa se protejeze. Acesta a venit catre ea si i-a soptit la ureche: "Rau ai facut!", taind-o cu lama pe fata.
Au trecut cativa ani de atunci, dar iata ca astazi, 7 august 2010, ora 14.46, Sectia 8 Politie a fost sesizata de catre Dispeceratul 112 - Sector 2 cu privire la faptul ca pe Calea Mosilor, sector 2, se afla o persoana de sex feminin victima a unei infractiuni.
La fata locului s-au deplasat agenti de siguranta publica din cadrul Sectiei 8 Politie care au luat legatura cu o femeie de 53 de ani din Bucuresti, aceasta relatandu-le faptul ca, in urma cu aproximativ 5 minute, in timp ce se afla pe Calea Mosilor, sector 2, un individ necunoscut a venit din spate si i-a smuls de la gat un lantisor din aur de aproximativ 20 gr., acesta alergand in directia strazii Ardeleni.
Actionand cu operativitate, agentii de siguranta publica l-au depistat, la scurt timp, pe str. Ardeleni, pe principalul suspect de comiterea faptei identificat ca fiind M. Gabi de 27 de ani din jud. Vrancea, cunoscut cu antecedente penale.
Prejudiciul, in valoare de 1500 lei, a fost recuperat si predat partii vatamate.
Cercetarile sunt continuate de lucratori din cadrul Sectiei 8 Politie sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie, cu cel in cauza in stare de retinere.