In noaptea de 29/30.06.2010, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri au fost sesizate ca in sector 1, Bucuresti a fost descoperit cadavrul unui barbat prezentand multiple leziuni de violenta la nivelul trunchiului. Barbatul a fost identificat ca fiind POPESCU MIHAI, de 61 ani, proprietarul locuintei.
La fata locului s-a deplasat echipa complexa formata din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, lucratori ai Serviciului Omoruri, specialisti criminalisti din cadrul Serviciului Criminalistic din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si medic legist, care au demarat cercetarile.
La examinarea exterioara a cadavrului, medicul legist a constatat multiple plagi injunghiate la nivelul toracelui si a braţului stang. Victima fost ridicata si transportata la Institutul National de Medicina Legala in vederea efectuarii necropsiei.
Din primele investigatii a rezultat ca POPESCU MIHAI locuia de ceva vreme singur si se ocupa cu cresterea cainilor de rasa. Nu avea relatii cu membrii familiei deoarece acestia nu ii acceptau orientarea sexuala.
Cadavrul a fost descoperit de un tanar care afirma ca este fiul nelegitim al decedatului si care a locuit o perioada la adresa din sectorul 1, plecand insa in urma cu aproximativ doua luni, pe motiv ca a avut anumite neintelegeri cu Popescu Mihai.
Au fost audiate persoanele care in diverse situatii au intrat in contact cu victima, dar acestea nu au putut preciza aspecte relevante cu privire la comportamentul si programul acesteia, mentionand doar faptul ca in ultima perioada, in curtea locuintei, au vazut in cateva randuri, un tanar necunoscut, dar caruia nu i-au dat atentie.
Coroborand datele obtinute din investigatii, audieri si cercetarea locului faptei s-a conturat un cerc de suspecti in care a fost inclus si MATEI GHEORGHITA LIVIU de 30 ani, din Bucuresti, fata de care Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat.
Ancheta a stabilit ca in ziua de 29.06.2010, intre victima si MATEI GHEORGHITA LIVIU a izbucnit o cearta pe fondul careia cel din urma i-a aplicat mai multe lovituri de cutit in piept lui Popescu Mihai, dupa care a parasit locuinta.
In baza probelor administrate, pe numele lui MATEI GHEORGHITA LIVIU, in prezent disparut de la domiciliu, la propunerea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare pe o durata de 30 de zile.
Politia Capitalei solicita sprijinul populatiei in vederea depistarii lui MATEI GHEORGHITA LIVIU, persoanele care au cunostinta despre locul in care se afla acesta fiind rugate sa apeleze Serviciul de Urgenta 112 sau cea mai apropiata Sectie de Politie.