Politistii Sectiei 14 din Capitala cerceteaza furtul foliilor de cupru de pe acoperisul Mausoleului din Parcul Carol, dupa ce s-a constatat ca, ultimele luni, noaptea, mai multe persoane le sustrageau pentru a le comercializa la centrele de fier vechi, o persoana fiind retinuta in acest caz.
Hotii scoteau foliile de cupru, de 80 de centimetri, de pe acoperisul monumetului, le rulau in suluri de cate zece bucati si le scoteau din zona cu geamantanul. Transportul era dus la centrele de fier vechi care plateau sume importante pentru cupru, informeaza Politia Municipiului Bucuresti.
In noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 2.20, o patrula a Politiei Locale a observat doi tineri care urmareau echipa de paza a mausoleului. La ora 5.20, dupa o discutie cu o persoana imbracata in uniforma militara, cei doi au intrat in interiorul monumentului prin dispozitivul de paza pentru a ridica un pachet de folii de cupru. Foliile ar fi urmat sa fie incarcate intr-un geamantan pus pe un moped cu numar de inmatriculare de Italia.
La aparitia politistilor, unul dintre tineri a fugit, al doilea fiind retinut.
Politistii au constatat ca V.M., o tanara de 24 de ani, din judetul Calarasi, a fost angajata pana de curand ca si agent la firma care asigura paza Mausoleului. Aceasta a declarat politistilor ca ar fi dat soldatului aflat in dispozitivul de paza al monumentului un pachet de tigari pentru a fi lasata sa ridice "marfa".