Seful Serviciului Supraveghere Rutiera Sectoarele 1, 2, 6, Emanuel Vornicu, a fost eliberat din functie, a anuntat IGPR printr-un comunicat de presa. De asemenea, s-a dispus si cercetarea disciplinara a sefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea in serviciu a politistilor rutieri, precum si a psihologului unitatii cu privire la activitatea desfasurata.
- Urmare a concluziilor preliminare rezultate in urma verificarilor dispuse de seful Politiei Romane la Brigada Rutiera Bucuresti s-au dispus urmatoarele: eliberarea din functie a comisarului-sef de politie Vornicu Emanuel Rene, sef Serviciu Supraveghere Rutiera Sectoarele 1, 2, 6 din cadrul Brigazii Rutiere, pana la clarificarea situatiei de fapt; informarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea initierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrarilor penale in care este cercetat cel in cauza, iar, in functie de rezultatul acesteia, dispunerea de masuri legale; cercetarea disciplinara a sefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea in serviciu a politistilor rutieri, precum si a psihologului unitatii cu privire la activitatea desfasurata, se precizeaza in comunicatul de presa.
Verificarile sunt in desfasurare, pentru a se clarifica intreaga situatie de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunostinta opiniei publice. Deciziile au fost luate dupa retinerea agentului de politie de la Brigada Rutiera acuzat ca ar fi ca ar fi agresat sexual 2 copii intr-un liftul unui bloc din Capitala.