Click! informeaza: Ai luat amenda? Acum poti sa trimiti dovada pe mail la Politie
Click! iti spune care sunt pasii de urmat pentru a scapa de numeroasele drumuri facute pentru a dovedi ca n-ai uitat sa-ti achiti datoriile
Veste buna pentru soferii indisciplinati. Vor scapa de calvarul numeroaselor drumuri ce trebuie facute nu atat pentru a plati sanctiunile contraventionale, cat mai ales pentru a dovedi ca acestea au fost achitate. Dovada platii amenzii va putea fi trimisa acum direct pe e-mail la Politie. Politia Romana a anuntat ca de acum va fi mai usor sa faci dovada platii amenzii de circulatie. Mai exact, fie-care inspectorat de politie judetean si Politia Capitalei au o adresa de e-mail, unde poate fi transmisa aceasta dovada (chitanta), dupa ce a fost scanata in prealabil. Gata cu cozile si nervii de la ghisee. Acum, dupa ce ai platit amenda, nu ai nevoie decat de un cont de e-mail si un calculator sau telefon conectate la Internet. Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi: Platesti amenda. Potrivit Codului Rutier, amenzile contraventionale pana la 20 de puncte pot fi platite pe loc agentului constatator. Acestea se mai pot plati la CEC, la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale sau online, prin Ghiseul.ro (e putin mai complicat pentru ca ai nevoie de cont si parola, care sunt eliberate de institutia publica la care sunteti arondati) sau Amenda-online.ro (site unde serviciul de incasare amenzi este momentan suspendat). Pana acum, dovada era dusa personal la sectia de politie de care tine agentul constatator sau trimisa prin posta. Intri pe site-ul Politiei Romane, unde vei gasi o harta cu judetele. E-mailul va fi trimis la unitatea teritoriala din care face parte agentul constatator. Scanezi dovada. Dupa ce ai scapat de plata amenzii, trebuie sa scanezi chitanta primita. Daca ai un scanner acasa, nimic mai simplu, iar daca nu, o poti face la un xerox si o poti lua acasa cu ajutorul unui stick. Intri pe site-ul www.politiaromana.ro. Odata ajuns aici, cauti sectiunea Politia Romana/Unitati teritoriale si gasesti legaturi catre unitatile teritoriale de politie (este o harta cu toate judetele). Este foarte important sa stii unitatea teritoriala din care face parte agentul constatator care te-a sanctionat si, bineinteles, sa ai un cont activ de e-mail. De exemplu, daca ai fost amendat in Galati, vei intra la judetul Galati si acolo vei gasi o adresa de e-mail, respectiv [email protected]. Aceasta este adresa pe care vei trimite dovada platii amenzii. Deschizi e-mailul, atasezi dovada scanata, dai SEND (n.red. trimite) si gata, ai scapat de un drum pana la Politie sau la posta. Totusi, de preferat ar fi sa nu ajungi in situatia asta si sa respecti regulile de circulatie!

Alte noutati!

Nu mai este nevoie sa vii cu copie xerox a cartii de identitate pentru a obtine documente eliberate de politie. Este suficient sa transmiti copia scanata a documentului de identitate pe e-mail-ul inspectoratului de politie judetean sau al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. Totodata, pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicita timbrul fiscal in valoare de 2 lei.

Sursa: click.ro