AGERPRES informeaza: UPDATE Harghita: Microbuzul rasturnat pe DN 15 facea curse regulate Praga-Orhei (Republica Moldova); persoanele decedate sunt cetateni moldoveni
Microbuzul rasturnat pe DN 15, intre Borsec si Tulghes, in urma caruia doua persoane au decedat si mai multe au fost ranite, facea curse regulate intre Praga si Orhei, in Republica Moldova, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip.
- E vorba despre un microbuz care se constituie ca si cursa regulata pe relatia Praga-Orhei (Republica Moldova). Vorbim despre sofer si 19 pasageri. Doua persoane decedate, sunt date aproximative, ambii cu varsta de aproximativ 30 ani, sunt din Republica Moldova. Din primele informatii vorbim de neadaptarea vitezei la conditiile meteo si de drum, in zona ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum in curba, a precizat Gheorghe Filip.
Seful Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, pentru AGERPRES, ca echipajele pe care le coordoneaza au transportat cinci pacienti, din Republica Moldova, la Spitalul din Toplita, iar un echipaj de prim ajutor transporta o mama, care prezinta excoriatii, si pe copilul sau, care este doar speriat, acestia fiind din Romania. Cele 5 persoane prezinta politraumatisme si acuza dureri la nivelul capului, toracelui, bratelor. De asemenea, Peter Szilard a mai spus ca alte opt persoane, care au leziuni minore, respectiv excoriatii, au refuzat transportul la spital. Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a afirmat ca, din datele preliminare, soferul microbuzului a derapat, s-a lovit de un stalp si vehiculul s-a rasturnat pe o parte.Potrivit sursei citate, initial au reusit sa iasa din microbuz 9 persoane, iar 11 au ramas in interior, iar in acest moment doar femeia decedata se mai afla incarcerata. Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Harghita, dr. Peter Szilard a declarat ca au fost alertate statiile din Borsec, Bilbor, Toplita si Gheorgheni, de unde au plecat ambulantele cu mai multe echipaje. Acesta a precizat ca in zona ninge, iar echipajele circula cu dificultate.
- In acest moment avem doua persoane decedate si 15 pacienti raniti. Opt au refuzat transportul la spital. Sapte au fost transportati la spitalul din Toplita, sase cu leziuni si copilul fara leziuni, a precizat Peter Szilard.
Prefectul judetului Harghita, Adrian-Jean Andrei, a fost anuntat despre accident si a dat asigurari ca s-au luat toate masurile pentru acordarea primului ajutor victimelor si transportarea lor la spital.
- S-a declansat codul rosu de interventie. Se intervine cu opt echipaje de la Serviciul Judetean de Ambulanta, cinci ambulante SMURD, doua autospeciale de descarcerare, de la Gheorgheni si Toplita. In sprijin de la ISU Neamt avem doua ambulante SMURD si o autospeciala de transport personal si victime multiple si de la Miercurea Ciuc a plecat o autospeciala de transport victime multiple, cu punctul medical avansat, a declarat Alina Ciubotariu.

Sursa: agerpres.ro