stiripesurse.ro informeaza: De necrezut! Guvernul a dat verde hingherilor de masini! (Autoare: Anca ANDREI)
Pe final de mandat, Guvernul Ciolos a dat o hotarate care-i va irita foarte tare pe romani. Mai exact, tehnocratii dau verde la ridicat de masini. Purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu sugereaza ca de data aceasta procedurile din textul de lege vor bloca abuzurile, insa daca cititi prevederile cu atentie veti vedea ca lucrurile vor fi exact ca inainte, iar firmele de ridicari masini se vor imbogati din nou peste noapte. Ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar se va realiza conform unor reguli stabilite de Guvern printr-o hotarare adoptata joi, prin care s-a modificat si completat Regulamentul de aplicare a ordonantei de urgenta 195 din 2002 privind circulatia pe drumurile publice, astfel incat sa fie rezolvate problemele create de vidul procedural al aplicarii acestei masuri.
- Procedura instituita de Guvern nu vizeaza un rol punitiv, acest lucru intrand in sfera raspunderii contraventionale, si propune un set de reguli procedurale care sa descurajeze aparitia practicilor abuzive si deturnarea scopului masurii intr-unul comercial, adica samsarii de masini, cei care ridicau masini, a declarat Iolu, intr-un briefing la Palatul Victoria. Potrivit lui Iolu, reglementarea stabileste clar faptul ca ridicarea vehiculului reprezinta masura tehnico-administrativa pe care politistul rutier o poate dispune in una din situatiile prevazute de articolul 143 din Regulament, cand vehiculul stationeaza neregulamentar pe partea carosabila, respectiv:
- In toate cazurile in care e interzisa oprirea voluntara, in zona de actiune a indicatorului cu semnificatia Stationarea interzisa si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii, pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 metri, in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice, in pante si in rampe, in locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia Stationare alternanta, spune Liviu Iolu.