bzi.ro: DEZASTRU! S-a SURPAT inca o AUTOSTRADA din ROMANIA
Pe autrostrada A6, construita de firma italiana Tirena Scavi, se circula cu restrictii din cauza alunecarilor de teren care au afectat taluzurile. Lucrarile de consolidare, care se tot fac de luni bune, sunt suportate de constructor.
Circulatia pe Autostrada A6, care leaga orasul Lugoj de autostrada A1 (Bucuresti - Pitesti), se desfasoara cu restrictii inca din luna martie din cauza surparii malurilor, in urma ploilor, situatie care nu a fost remediata nici pana acum.
Informarea apare chiar pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi:
- CNADNR anunta participantii la trafic ca, din data de 11.03.2016, circulatia pe autostrada A6 km 3+500 - 3+650 dr se desfasoara cu restrictie de viteza in zona alunecarii taluzului intre orele 08.00-17.00, iar intre orele 17:00 - 08:00 se desfasoara normal pana la finalizarea lucrarilor, in cursul anului 2016.
Explicatia oficiala, de pe site: ploi abundente. Cei de la call-center-ul CNADNR ne-au spus ca, intr-adevar, restrictia este valabila pentru o portiune de 150 de metri, dar ca se circula, cu restrictie de viteza, iar daca apare ceva, eventual va deviaza. Viteza este limitata a 60 km pe ora.